Οικονομία

Χρέη αγροτών: Στη Βουλή η ρύθμιση – Πως θα γίνει ο συμψηφισμός

Χρέη αγροτών: Στη Βουλή η ρύθμιση – Πως θα γίνει ο συμψηφισμός
Χρέη αγροτών: Για τις αποζημιώσεις σημείωσε ότι τη Δευτέρα, θα δοθούν στους κτηνοτρόφους ενισχύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ για τις ζωοτροφές.

Στη Βουλή θα βρεθεί την Τρίτη η ρύθμιση για τον συμψηφισμό των χρεών των αγροτών όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς. «Υπάρχουν πολλά εκατομμύρια οφειλές των αγροτών είτε από φυσικά πρόσωπα- αγρότες είτε από συνεταιρισμούς και δίνεται η δυνατότητα με μια τροπολογία που κατατέθηκε και θα συζητηθεί στη Βουλή, να συμψηφίζονται οι εκκαθαρισμένες απαιτήσεις του Δημοσίου μέσα από μελλοντικές ενισχύσεις, οι οποίες αναμένονται το επόμενο διάστημα», εξήγησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ποιους αφορά η ρύθμιση

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως η εν λόγω ρύθμιση αφορά μόνο σε χρέη προς το Δημόσιο και όποιος αγρότης δεν χρωστά, θα πάρει κανονικά την ενίσχυση, η οποία θα δοθεί. Για τις αποζημιώσεις σημείωσε ότι τη Δευτέρα, θα δοθούν στους κτηνοτρόφους ενισχύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ για τις ζωοτροφές.

Ζωοτροφές: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων

Με συντελεστή 2% επί του τζίρου βάσει ΦΠΑ ή φορολογικών δηλώσεων θα υπολογιστούν οι κρατικές ενισχύσεις για ζωοτροφές, που θα δοθούν στους κτηνοτρόφους. Η σχετική ΚΥΑ δημοσιεύθηκε και το ανώτατο συνολικό ύψος της χρηματοδότησης προσδιορίζεται στο ποσό των 50.000.000 ευρώ. Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments