Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση

ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΣΥΡΙΖΑ: Το ψηφοδέλτιο με πρόταση Τσίπρα έλαβε 3.438 ψήφους, ενώ 1.208 ψήφους έλαβε η πρόταση- τροπολογία που κατέθεσε η «Ομπρέλα»

Με ποσοστό 73,5% πέρασε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή προέδρου του κόμματος και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση. Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο με πρόταση Τσίπρα έλαβε 3.438 ψήφους, ενώ 1.208 ψήφους έλαβε η πρόταση- τροπολογία που κατέθεσε η «Ομπρέλα», με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταγράφει σαρωτική νίκη ως προς την πρόθεσή του να προχωρήσει σε καταστατικές αλλαγές, σημειώνοντας ποσοστό 74% έναντι 26% της «Ομπρέλας».

Με ομιλία Τσίπρα ολοκληρώνεται σήμερα το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα οι τετραήμερες εργασίες του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με την ομιλία του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και τις ψηφοφορίες για το κείμενο των θέσεων, του καταστατικού και της πολιτική απόφασης. Με την έναρξη της σημερινής ημέρας, στις 10:00, θα διεξαχθεί θεματικό τραπέζι για θέματα παιδείας.

Παράλληλα, σήμερα το «σώμα του συνεδρίου» θα κληθεί να εγκρίνει και τις υποψηφιότητες για τον πρόεδρο και για την Κεντρική Επιτροπή. Χθες πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για τον τρόπο εκλογής του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την πρόταση για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση να αποσπά 3.438 (73,5% επί του συνόλου των ψηφισάντων), ενώ η πρόταση των 14 μελών που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» απέσπασε 1.208 ψήφους (ποσοστό 25,8%).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments