Άποψη

Ο πραγματικός αντίπαλος

Ο πραγματικός αντίπαλος
Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr για τον πραγματικό αντίπαλο που έχει αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Με το Μέγαρο Μαξίμου να υποστηρίζει πως οι κάλπες θα στηθούν την άνοιξη του 2023 η κυβέρνηση σιγά σιγά ξεδιπλώνει τον σχεδιασμό της με το βάρος να πέφτει στις μεταρρυθμίσεις και στην κοινωνία, στα προβλήματα των πολιτών.

Κάτι που θα γίνει ακόμα πιο εμφανές στο Συνέδριο της ΝΔ στις 6 με 8 Μαΐου αφού ο πρωθυπουργός εκεί αναμένεται να δώσει το στίγμα του και να κάνει συγκεκριμένες εξαγγελίες.

Άλλωστε όπως έχει τονίσει, ο πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα των πολιτών και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ κρίνονται καθημερινά από το καλοκαίρι του 2019. Δεν συγκρινόμαστε με τους προκατόχους μας στην εξουσία, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναμετριόμαστε κάθε μέρα με τα προβλήματα των πολιτών και τα πολλά απρόοπτα τα οποία μας έτυχαν αυτά τα τρία χρόνια» ανέφερε στην τελευταία παρέμβαση του από το Ηράκλειο στο προσυνέδριο της ΝΔ.

Και πρόσθεσε πως «δοκιμάζονται οι επιλογές μας στις αλλεπάλληλες κρίσεις που γνώρισε η χώρα, στη συμπεριφορά τελικά κάθε πολιτικής δύναμης και στο ποιος τελικά δικαιώθηκε για τις επιλογές του στις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές τομές που μεσολάβησαν, όπως όμως και στη δύσκολη διαχείριση της καθημερινότητας».

Είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός με κάθε ευκαιρία θα αναδεικνύει τα αποτελέσματα της πολιτικής του και τις διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα όμως το Μέγαρο Μαξίμου έχει μπροστά της την ενεργειακή κρίση και τους λογαριασμούς του ρεύματος όπου «καίνε» επιχειρήσεις και νοικοκυριά με τον πρωθυπουργό να έχει δεσμευτεί για λύση με εθνικούς πόρους εάν δεν υπάρξουν ευρωπαϊκές αποφάσεις το επόμενο διάστημα.

Στο ενδιάμεσο η κυβέρνηση μπορεί να έχει τονώσει το διαθέσιμο εισόδημα με μειώσεις φόρων, με έκτακτες ενισχύσεις, με επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου και πλέον στα καύσιμα αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι το ρεύμα με τιμές προ κρίσης και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Εξάλλου πάνω σε αυτό το πεδίο θα κριθεί εν πολλοίς και ο κυβερνητικός σχεδιασμός αφού η ενεργειακή κρίση έχει εξελιχθεί σε νούμερο ένα πρόβλημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments