Διεθνή

Μαριούπολη: Ετοιμάζονται για μάχη μέχρι τελικής πτώσεως

Μαριούπολη: Ετοιμάζονται για μάχη μέχρι τελικής πτώσεως
Σε μια κρίσιμη καμπή βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή η Μαριούπολη, καθώς από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία είναι η πόλη που έχει δεχθεί τα περισσότερα πυρά

Σε μια κρίσιμη καμπή βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή η Μαριούπολη, καθώς από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία είναι η πόλη που έχει δεχθεί τα περισσότερα πυρά και έχει θρηνήσει τους περισσότερους αμάχους.

Οι δυνάμεις της Ρωσίας σφυροκοπούν ανηλεώς με συνεχείς βομβαρδισμούς. Η πλειονότητα των κατοίκων έχει αποχωρήσει από την πόλη, αλλά υπάρχουν αρκετοί που όχι μόνο δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, αλλά  αντιστέκονται ηρωικά, οχυρωμένοι σε εργοστάσιο χάλυβα.

Ολόκληρη η αστική περιοχή της Μαριούπολης έχει καθαριστεί πλήρως από τους μαχητές του «Azov», καθώς και από τους ξένους μισθοφόρους και ουκρανικά στρατεύματα.

Τα απομεινάρια της ουκρανικής εταιρίας είναι προς το παρόν εντελώς αποκλεισμένα στο έδαφος του χαλυβουργικού εργοστασίου «Azovstal». Η μόνη τους ευκαιρία να σώσουν τη ζωή τους είναι να καταθέσουν οικειοθελώς τα όπλα και να παραδοθούν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για 4.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες και στέλνει τελεσίγραφο στους περίπου 2500 έχουν βρει καταφύγιο στις χαλυβουργικές εγκαταστάσεις να παραδοθούν, αλλιώς θα εξοντωθούν. Το τελεσίγραφο της Μόσχας για την παράδοση της μαρτυρικής πόλης πάντως απερρίφθη, ενώ κλειστοί παραμένουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων.

“Όχι, η πόλη δεν έχει πέσει. Οι στρατιωτικές μας δυνάμεις, οι στρατιώτες μας εξακολουθούν να είναι εκεί. Θα αγωνιστούν μέχρι τέλους. Αυτή τη στιγμή που σας μιλώ, εξακολουθούν να βρίσκονται στη Μαριούπολη“, δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ στην εκπομπή “This Week” του ABC.

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, απάνθρωπη, τονίζοντας πάντως ότι οι υπερασπιστές της πόλης συνεχίζουν να μάχονται. Παράλληλα, προειδοποιεί την Μόσχα: Η εξόντωση των στρατευμάτων μας, των ανδρών μας, στη Μαριούπολη θα θέσει τέλος σε κάθε διαπραγμάτευση.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ζελένσκι – Γκεοργκίεβα συζήτησαν για την ανοικοδόμηση της χώρας

Συνομιλία με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα είχε  ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι .

Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν η διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας της Ουκρανίας και οι προετοιμασίες για την ανοικοδόμησή της, μετά τον πόλεμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments