Διεθνή

Με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζετε στρατηγική zero-COVID στην Σανγκάη

Με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζετε στρατηγική zero-COVID στην Σανγκάη
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έρχονται πολλές εικόνες από τη Σανγκάη και τον τρόπο που προσπαθούν να εξαλείψουν τον κορονοϊό

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έρχονται πολλές εικόνες από τη Σανγκάη και τον τρόπο που προσπαθούν να εξαλείψουν τον κορονοϊό. Το σκληρό lockdock που έχει επιβληθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου και όλα όσα γίνονται εκεί έχουν φέρει μεγάλη ανησυχία,κυρίως όμως αρκετά ερωτηματικά, για το αν όλο αυτό είναι αλήθεια.

Οι 25 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης παραμένουν κάτω υπό αυστηρό περιορισμό, από τα τέλη Μαρτίου, και όπως ήταν φυσικό υπήρξαν οι πρώτες έντονες διαμαρτυρίες, κυρίως για τα προβλήματα εφοδιασμού.

Οι εικόνες από τη Σαγκάη μοιάζουν με αυτές του Ιανουαρίου, όταν η Γουχάν έμπαινε σε μια πρωτοφανή για όλο τον κόσμο κατάσταση,εξαιτίας του covid-19. Η κινεζική οικονομική πρωτεύουσα έχει μετατραπεί σε θέατρο της χειρότερης έξαρσης της πανδημίας από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα να επιβεβαιώνονται καθημερινά.

Στόχος των κινεζικών αρχών είναι η εξάλειψη της εμφάνισης κρουσμάτων στις περιοχές της Σαγκάης που δεν είναι σε καραντίνα, ώστε η κινεζική μεγαλούπολη να αναπνεύσει και να ξαναρχίσει η οικονομική ζωή της. Βιομηχανίες ετοιμάζονται να αρχίσουν να επαναλειτουργούν τα εργοστάσιά τους στη Σαγκάη, καθώς η πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας επιχειρεί να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς έπειτα από ένα lockdown σχεδόν τριών εβδομάδων. Πολλοί από τους εργαζόμενους θα κληθούν, ωστόσο, τώρα να κοιμούνται στους χώρους εργασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments