Οικονομία

Λογαριασμοί ρεύματος: Θα δοθούν επιδοτήσεις και τον Μάιο

Λογαριασμοί ρεύματος: Θα δοθούν επιδοτήσεις και τον Μάιο
Λογαριασμοί ρεύματος: Όπως έχει δηλώσει πάρα πολλές φορές ο πρωθυπουργός αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση θα δοθεί εθνική, με νέα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Με την ενεργειακή κρίση να συνεχίζεται η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν την επιδότηση των λογαριασμών και για το μήνα Μάιο. Όπως έχει δηλώσει πάρα πολλές φορές ο πρωθυπουργός αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση θα δοθεί εθνική, με νέα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν είναι υπέρογκα καθώς περιλαμβάνουν τους μήνες του χειμώνα κατά τους οποίους η κατανάλωση ήταν μεγάλη προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης τους με ηλεκτρικές θερμάστρες και κλιματιστικά.

Σε πρώτο πλάνο και ο Μάιος

Η κυβέρνηση δείχνει να έχει κλειδώσει τη χορήγηση επιδοτήσεων σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις και τον Μάιο.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μειώσει το ύψος των ενισχύσεων που έχει αποφασίσει και δίνει αυτόν τον μήνα. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το ύψος τους θα μείνει αμετάβλητο, ενώ είναι πολύ πιθανόν να μην επιχορηγηθούν οι λογαριασμοί φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά, λόγω της λήξης της περιόδου θέρμανσης.

Έτσι για τον Μάιο οι ενισχύσεις σε ρεύμα για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις και σε φυσικό αέριο για επιχειρήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 400 εκ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται οι εκπτώσεις της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ Εμπορίας στους πελάτες τους, όπως επίσης και των υπόλοιπων προμηθευτών ενέργειας.

Εξετάζεται επίσης και το σενάριο της μη επιβολής οριζόντιου πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, όπως περιγράφεται πιο πάνω, αλλά ανώτατης τιμής ανά τεχνολογία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (μονάδες φυσικού αερίου, λιγνίτη και υδροηλεκτρικών σταθμών). Πάλι και σε αυτήν την περίπτωση οι παραγωγοί ρεύματος θα επιδοτηθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments