Αθλητισμός

Έκανε το πρώτο βήμα κόντρα στη Λαμία

Έκανε το πρώτο βήμα κόντρα στη Λαμία
Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του απέναντι στη Λαμία, επικρατώντας με 1-0 της Λαμίας και πάει με προβάδισμα στη ρεβάνς στη Φθιώτιδα

Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση για τον τελικό Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” πήραν τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Λαμία και πλέον μένει ένα “εμπόδιο” για το μεγάλο ραντεβού. Το τέρμα της αναμέτρησης το πέτυχε ο Ιωαννίδης στο 19′, ενώ το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο, αλλά μία ο Σαράνοφ και από την άλλη η… ατυχία του δεν το επέτρεψαν.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ήθελε από νωρίς να πάρει τα ηνία του αγώνα και μάλιστα στο 2’ έδωσε την πρώτη του προειδοποίηση με τον Αϊτόρ, ο οποίος έφτασε κοντά στο 1-0, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Ο τραυματισμός του Φέστα στο 13’ επηρέασε το παιχνίδι, καθώς ο ρυθμός είχε πέσει, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας κατάφερε και συνέχισε το ματς.

Του πηγαίνει η Λαμία του Ιωαννίδη

Οι “πράσινοι” ήταν αρκετά ενεργοί και ήταν συνεχώς μπροστά και στο 19’ ο Ιωαννίδης άνοιξε το σκορ. Ο Κώτσιρας έκοψε την μπάλα, βγήκε εξαιρετικά μπροστά, έκανε ωραία πάσα στον νεαρό φορ που με το αριστερό νίκησε τον Σαράνοφ και έκανε το 1-0.

Το Τριφύλλι είχε πάρει… φωτιά και λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 στο 23’, αλλά ο Γκατσίνοβιτς έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη όρεξη και συνεχώς ήταν κοντά στα καρέ της ομάδας της Φθιώτιδας και έψαχναν το δεύτερο τέρμα και μάλιστα στο 36′ δε δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού.

Όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Λαμία βγήκε μπροστά, πίεσε τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και στο 45+4 λίγο έλειψε να κάνει το 1-1. Η άμυνα των “πρασίνων” έκανε πολλά συνεχόμενα λάθη και είχαν χάσει τη συγκέντρωση τους, αλλά ο Ταϊρόν έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ και αυτή ήταν η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Έψαχνε συνεχώς το δεύτερο τέρμα

Με την έναρξη του 2ου μέρους το Τριφύλλι έψαχνε το τρόπο για να φτάσει στο 2-0. Μέσα σε δύο λεπτά (48′ και 50′) οι Ιωαννίδης και Παλάσιος σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματα του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς δεν είχαν βιασύνη στο παιχνίδι τους.

Στο 57′ ο Βέλεθ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο τέρμα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ, ενώ το σουτ του Βιγιαφάνιες, ένα λεπτό αργότερα, το μπλόκαρε η άμυνα της Λαμίας. Ο Παναθηναϊκός είχε “κατασκηνώσει” στην περιοχή της Λαμίας και έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τα συνεχόμενα κόρνερ που κέρδιζαν. Στο 62′ η καρφωτή κεφαλιά του Ιωαννίδη την μπλόκαρε εντυπωσιακά το Σαράνοφ και ένα λεπτό αργότερα ο  Γκατσίνοβιτς σπατάλησε το 2-0.

Στο 72′ ο Παναθηναϊκός έγινε πιο επιθετικογενής, καθώς έψαχνε το δεύτερο γκολ. Η είσοδος των Καρλίτος και Μουρίσιο έδωσε περισσότερες λύσεις στα έμπροσθεν και η πίεση στην άμυνα της Λαμίας είχε αυξηθεί. Μάλιστα ο Ισπανός φορ έφτασε μία ανάσα από το 2-0, αλλά ο Σαράνοφ του είπε “όχι” στο 77′.

Οι “πράσινοι” έψαχναν στα τελευταία λεπτά τον τρόπο να “διασπάσουν” την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων και κυρίως έψαχνε τον τρόπο από τις πτέρυγες με σέντρες μέσα στη μεγάλη περιοχή. Όσο τα λεπτά περνούσαν ο Παναθηναϊκός ήθελε με κάθε τρόπο το δεύτερο τέρμα, αλλά αυτό δεν ήρθε και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (72′ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (72′ Καρλίτος), Αϊτόρ (80′ Βιτάλ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (85′ Αλεξανδρόπουλος)

Λαμία: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος , Νούνιες, Ντελ Πίνο (70′ Τσανδάρης), Καραμάνος (62′ Μανούσος), Μπελχαράνο (87′ Γκέντζογλου), Ελευθεριάδης (70′ Ρόμανιτς), Άλβες, Μαζουλουξής (46′ Σίμον)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments