Διεθνή

Μόσχα: Αποστολή προσχεδίου συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στο Κίεβο

Μόσχα: Αποστολή προσχεδίου συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στο Κίεβο
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Πριν από λίγο η Μόσχα έστειλε προσχέδιο συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Πριν από λίγο η Μόσχα έστειλε προσχέδιο συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, το Κρεμλίνο κατηγορεί την Ουκρανία ότι άλλαξε στάση κατά τις ειρηνευτικές συνομιλίες και ότι υπαναχωρεί στις δεσμεύσεις που ανέλαβε κατά τις ειρηνευτικές συνομιλίες και είπε ότι αυτό είχε κακές συνέπειες για τις διαπραγματεύσεις.

Όπως διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, «η Ρωσία υπέβαλε προσχέδιο με ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία “με σαφή γλώσσα” και περιμένει απάντηση. Η μπάλα είναι στην πλευρά του Κιέβου».

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ουκρανίας δήλωσε την Τρίτη ότι ήταν δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα επαναληφθούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα παρουσίασε στο Κίεβο ένα «σαφώς διατυπωμένο και εμπεριστατωμένο σχέδιο εγγράφου» ως μέρος των διαπραγματεύσεων μετά τη ρωσική εισβολή, αλλά σηματοδότησε μικρή πρόοδο αυτή τη στιγμή. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε «αδιέξοδο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments