Διεθνή

Ρωσικά ΜΜΕ: Σίγησε και επίσημα η Ηχώ της Μόσχας

Ρωσικά ΜΜΕ: Σίγησε και επίσημα η Ηχώ της Μόσχας

Πηγή Φωτογραφίας: firstpost

Ο ιστορικός σταθμός, ανακοίνωσε αργότερα ότι το διοικητικό του συμβούλιο αποφάσισε τη διάλυση του, υπό την πίεση των αρχών

Απορρίφθηκε από ρωσικό δικαστήριο η έφεση του ραδιοσταθμού Ηχώ της Μόσχας (Ekho Moskvy) κατά της απόφασης των αρχών να κλείσουν τον ραδιοφωνικό σταθμό λόγω της κάλυψής του για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ηχώ της Μόσχας, από τα λίγα εναπομείναντα ανεξάρτητα ΜΜΕ στη Ρωσία – σταμάτησε να εκπέμπει τον περασμένο μήνα αφού το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ζήτησε να περιοριστεί η πρόσβαση στον σταθμό. Διέταξε επίσης να αποκλειστεί ο ιστότοπός του για διάδοση, όπως αποκάλεσε, «σκόπιμα ψευδών πληροφοριών» σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.

Ο ιστορικός σταθμός, ο οποίος απέρριψε τις κατηγορίες, ανακοίνωσε αργότερα ότι το διοικητικό του συμβούλιο αποφάσισε τη διάλυση του σταθμού, υπό την πίεση των αρχών.

«Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της “Ηχώ της Μόσχας” να αποκαταστηθεί η πρόσβαση στον ραδιοφωνικό σταθμό και στον ιστότοπο, έγραψε στο Telegram ο επί σειρά ετών αρχισυντάκτης του, Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ. «Θα εφεσιβάλλουμε», είπε.

Παράλληλα σήμερα, ένας υφυπουργός Εξωτερικών, ο Γεβγκένι Ιβανόφ τόνισε ότι η Μόσχα δεν σχεδιάζει να εμποδίσει την είσοδο ξένων δημοσιογράφων στη χώρα, αλλά αυστηροποιεί τους κανόνες έκδοσης βίζας για όσους προέρχονται από «μη φιλικές χώρες».

Ο Ιβανόφ δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι το μέτρο αυτό έρχεται ως απάντηση στις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων χωρών να καταστήσουν δυσκολότερο για τη ρωσική επιχειρηματική κοινότητα να αποκτήσει βίζα.

«Απαντήσαμε δυσκολεύοντας τους δημοσιογράφους από μη φιλικές χώρες να λάβουν βίζα. Τώρα θα λαμβάνουν βίζα μίας εισόδου και θα πληρώσουν υψηλότερο τέλος έκδοσης», είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments