Διεθνή

Ζελένσκι: Δηλώνει έτοιμος να συναντήσει τον Πούτιν ανά πάσα στιγμή

Ζελένσκι: Δηλώνει έτοιμος να συναντήσει τον Πούτιν ανά πάσα στιγμή

Πηγή Φωτογραφίας: NDTV

Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε την πρότασή του για κατ' ιδία συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, διαψεύδοντας παράλληλα πως η Μόσχα έχει αποστείλει ειρηνευτικό προσχέδιο

Έτοιμος να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFΜ.

«Είμαι πάντα έτοιμος να τον συναντήσω, δεν χρειάζεται παρά ένα μέρος και μια ημερομηνία»είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πώς αντιλαμβάνεται ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη κινητοποιήσει όλα τα μέσα της. «Θα μπορούσε να είναι μια απόφαση τακτικής, υπάρχουν λόγοι ανησυχίας» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος

«Είμαστε ευγνώμονες στη Γαλλία για την υποστήριξή που μας δίνει.Έχουμε λάβει ανθρωπιστική και διπλωματική βοήθεια και αναμένουμε στρατιωτική βοήθεια. Έχω εμπιστοσύνη στη Γαλλία, στους ηγέτες σας και ελπίζουμε να λάβουμε αυτά τα όπλα», δήλωσε τέλος ο Ζελένσκι.

Επίσης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε, στο πλαίσιο των κατ’ιδίαν συνομιλιών, ότι δεν έχει δει, ούτε έχει ακούσει κάτι σχετικά με το προσχέδιο με τους όρους για τον τερματισμό του πολέμου που το Κρεμλίνο λέει ότι έστειλε στο Κίεβο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι η Μόσχα αναμένει «μια απάντηση» αφού παρέδωσε το έγγραφο αυτό στην ουκρανική πλευρά.

«Εκφράζω την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό μου προς τον Ζελένσκι. Η Ουκρανία θα νικήσει στη μάχη, δεν είστε μόνοι. Είμαστε στο πλευρό σας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό tweet του Σαρλ Μισέλ από τη συνάντηση στο Κίεβο. Στην ανάρτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ξεχωρίζει η φωτογραφία της αγκαλιάς ανάμεσα σε εκείνον και τον Ζελένσκι, κάτι που συμβολίζει την αλληλεγγύη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments