Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νίκη Αραμπατζή
Πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ, δημοτική σύμβουλος

Με την
Σοφία Χύτου

Νίκη Αραμπατζή στο pagenews.gr: Στον ΟΠΑΝΔΑ γίνεται μεγάλη δουλειά στην μετά Covid εποχή

Νίκη Αραμπατζή στο pagenews.gr: Η κ. Νίκη Αραμπατζή, πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ, δημοτική σύμβουλος και δικηγόρος μίλησε για το έργο που γίνεται στον ΟΠΑΝΔΑ στον τομέα του αθλητισμού, του πολιτισμού, της Δια Βίου μάθησης, τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί καθώς και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Η κ. Νίκη Αραμπατζή, πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ, δημοτική σύμβουλος και δικηγόρος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το έργο που γίνεται στον ΟΠΑΝΔΑ στον τομέα του αθλητισμού, του πολιτισμού, της Δια Βίου μάθησης καθώς και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Νίκη Αραμπατζή στο pagenews.gr: Για τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί

Η κ. Αραμπατζή σημείωσε: “Εγώ βρέθηκα στη θέση εδώ από τον Οκτώβρη που μας έχει περάσει, σε ένα τομέα που πραγματικά επλήγη βάναυσα και πολύ βίαια, γιατί και ο πολιτισμός και ο αθλητισμός επλήγησαν βίαια από την πανδημία του κορωνοϊού. Ξέρετε πολύ καλά ότι και οι άνθρωποι στο χώρο του πολιτισμού σε όλες τις μορφές τέχνης απώλεσαν εισόδημα δεν είχαν εργασία αλλά και στο χώρο του αθλητισμού ομοίως διότι όπως ξέρετε τα αθλήματα είναι μαζικά, θέλουν διοργανώσεις, εννοείται κόσμο. Ερχόμαστε λοιπόν μετά από δύο χρόνια αποκλεισμού ουσιαστικά από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό για να βγούμε και πάλι έξω στην πόλη, έξω στις γειτονιές με πολλά πολιτιστικά δρώμενα και πολλά αθλητικά γεγονότα. Ο Δήμος Αθηναίων και το προηγούμενο διάστημα παρά την πανδημία, παρά το lockdown, τα καλοκαίρια τουλάχιστον όποτε επέτρεπαν και οι υγειονομικές συνθήκες στήριξε εμπράκτως τον κόσμο του πολιτισμού διότι είχε το πρόγραμμα στήριξη καλλιτεχνών δίνοντας δωρεάν όλες τις υποδομές του Δήμου Αθηναίων, δηλαδή τους χώρους ή αγόρασε τις παραστάσεις των καλλιτεχνών με δωρεάν βεβαίως εισιτήριο για τον κόσμο οπότε το όφελος ήταν διπλό…”

Νίκη Αραμπατζή στο pagenews.gr: Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

“Όλες οι αθλητικές δομές του Δήμου Αθηναίων είναι διάσπαρτες και διασκορπισμένες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της πόλης και στα 7 δημοτικά διαμερίσματα. Έχουμε ανοιχτά γήπεδα, κλειστά γήπεδα και έχουμε και αθλητικά κέντρα. Έχουμε 4 κολυμβητήρια, μάλιστα το ένα είναι το κολυμβητήριο στο Γουδί που είναι 10 διαδρομών, πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων όπου μπορεί ο κόσμος από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι που ξεκινάνε οι ομάδες και τα αθλητικά σωματεία την προπόνηση να μπορεί να χαίρεται με 10 ευρώ πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων όπως είναι αυτή στο Γουδί…”.

“Όλες αυτές οι υποδομές που είναι πάρα πολλές και για πολλά αθλήματα, να πούμε ότι δεν είχαν συντηρηθεί ποτέ και αυτό είναι μια πραγματικότητα. Φτιάχτηκαν προ 30 και 40 ετών και δεν συντηρήθηκαν ποτέ, με τις ευθύνες που αναλογούν στις προηγούμενες διοικήσεις. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να τρέξουμε διαδικασίες ολικής ανακατασκευής όλων των αθλητικών χώρων, ανοιχτών γηπέδων, κλειστών γηπέδων και αθλητικών κέντρων σε όλο το Δήμο Αθηναίων. Ο Κώστας Μπακογιάννης κατάφερε και εξασφάλισε τη χρηματοδότηση αρκετών εκατομμυρίων μέσα από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και την Περιφέρεια Αττικής με διάφορες προγραμματικές συμβάσεις να εξασφαλίσει τα χρήματα που είναι αρκετά εκατομμύρια προκειμένου να ανακατασκευαστούν από την αρχή όλα τα αθλητικά μας κέντρα. Μέχρι τότε όμως αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινής στον κόσμο και να του δίνουμε σαφές χρονοδιάγραμμα και όχι μόνο μεγάλα λόγια, μέχρι τότε ο κόσμος θα αρχίζει να βλέπει διαδικασίες επιτέλους συντήρησης των υφιστάμενων δομών” ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ κ. Νίκη Αραμπατζή.