Focus

Hazel McCallion: Διορίστηκε διευθύντρια στο αεροδρόμιο του Τορόντο 101 χρονών

Hazel McCallion: Διορίστηκε διευθύντρια στο αεροδρόμιο του Τορόντο 101 χρονών

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook - Iliada Evangelia Kothra

Hazel McCallion: Αποσύρθηκε από δήμαρχος της Mississauga μετά από 36 χρόνια το 2014

Όταν η Hazel McCallion συνταξιοδοτήθηκε το 2014 ως δήμαρχος της καναδικής πόλης Mississauga, ήταν 93 ετών. Ενώ οι περισσότεροι στην ηλικία της συνήθως αποσύρονται από τα φώτα της δημοσιότητας, ο «τυφώνας Χέιζελ» συνέχισε ακάθεκτα. Στα 101 της, πρόσφατα αποδέχτηκε την πρόταση να επεκτείνει τον ρόλο της ως διευθύντριατου αεροδρομίου του Τορόντο, μια σύμβαση που θα διαρκέσει τρία ολόκληρα χρόνια.

View this post on Instagram

A post shared by Hazel McCallion (@hazelmccallion100official)

Ο Omar Alghabra, υπουργός Μεταφορών του Καναδά, την συνεχάρη και την επαίνεσε για τις τέσσερις δεκαετίες κοινωνικής εργασίας της και εύχεται για το μέλλον της «να επιβλέπει και να καθοδηγεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Καναδά».

Η παράταση της θέσης ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, λιγότερο από ένα μήνα αφότου ανανέωσε τον ρόλο της ως ειδική σύμβουλος στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο Μισισάουγκα, με το σχολείο να επαινεί τις «εγκυκλοπαιδικές γνώσεις της για την πολιτική».

Γνωστή για την δίκαιη συμπεριφορά της και το πυγμαχικό στυλ διακυβέρνησής της, η ΜακΚάλιον έχει προσελκύσει την πολιτεία του Οντάριο για δεκαετίες, παρά το μικρό αναστημά της. Ένα σχολείο, βιβλιοθήκη, ομάδα παρέλασης και μπέιζμπολ φέρουν το όνομά της.

Τον Φεβρουάριο ανακοινώθηκε ένα έργο σιδηροδρόμου με το όνομα Hazel McCallion Line.

“Φαίνεται πολύ μεγάλη στην πολιτική του Οντάριο, πολύ πέρα ​​από αυτό που θα περίμενε κανείς διαβάζοντας απλώς τα καταστατικά για τις εξουσίες ενός δημάρχου”, δήλωσε ο Tom Urbaniak, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Cape Breton και συγγραφέας ενός βιβλίου για τον McCallion. «Μια πρώην πρωθυπουργός παρατήρησε: «Είναι η μόνη πολιτικός στο Οντάριο που τα καταφέρνει καλύτερα από εμένα.» Έτσι, όποτε θέλει να εκφωνήσει για ένα θέμα μέχρι σήμερα – όποτε θέλει να ασχοληθεί με κάτι – γίνεται αντιληπτό από τον κόσμο».

Ο πρωθυπουργός του Οντάριο, Doug Ford, περιέγραψε τη McCallion ως το «είδωλο του Καναδά» σε έναν εορτασμό για τα 100ά γενέθλιά της πέρυσι. «Την αγαπώ, είναι μέντορας και μου έχει διδάξει τόσα πολλά και είναι πάντα εκεί για όλους», είπε.

Η Ford έφτασε στην εκδήλωση φορώντας μια φανέλα της Ένωσης Γυναικών Χόκεϋ του Οντάριο με το όνομα “Hazel” στην πλάτη και τον αριθμό 100 – ένα νεύμα για τη θητεία της ως επαγγελματίας παίκτρια χόκεϋ σε μικρότερη ηλικία.

Η ΜακΚάλιον είχε διάφορους δημοτικούς ρόλους προτού υποβάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος της Μισισάουγκα το 1978 – νικώντας ένα κατεστημένο ότι το φύλο αποτελεί πολιτική αδυναμία.

«Ήταν μια ρεαλιστική λαϊκίστρια και έχει μια απίστευτη ικανότητα να αισθάνεται τον παλμό του κοινού, ακόμη και πριν το νιώσει το κοινό», είπε ο Urbaniak. Η McCallion ψώνιζε σε διαφορετικά παντοπωλεία κάθε εβδομάδα για να κατανοήσει καλύτερα την απογοήτευση των ψηφοφόρων. Σε όσα θέλουμε και βάζουμε στόχο η ηλικία τελικά δεν παίζει κανένα ρόλο μόνο η υπομονή και η επιμονή μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments