Διεθνή

Πούτιν: Το “μυστήριο” της εμφάνισής του στην πασχαλινή λειτουργία

Πούτιν: Το “μυστήριο” της εμφάνισής του στην πασχαλινή λειτουργία

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Mail

Πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν ότι ο Ρώσος πρόεδρος παρέστη στη λειτουργία, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για παραποίηση των περσινών φωτογραφιών

Ερωτήματα προέκυψαν σχετικά με το εάν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρευρέθηκε πραγματικά σε μια λειτουργία του Ορθόδοξου Πάσχα στη Μόσχα το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφού οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησε το Κρεμλίνο έμοιαζαν εκπληκτικά με εκείνες του περασμένου έτους.

Οι εικόνες, που φέρεται να τραβήχτηκαν με διαφορά ενός έτους, δείχνουν τον Πούτιν ντυμένο με το ίδιο κοστούμι και να μοιάζουν εξαιρετικά – η μόνη σαφώς διακριτή διαφορά είναι το χρώμα της γραβάτας του. 

Ο Πούτιν πιστεύεται ότι παρευρέθηκε στη μεταμεσονύκτια λειτουργία του Πάσχα για τον εορτασμό του Ορθόδοξου Πάσχα το πρωί της Κυριακής – 24 Απριλίου – μαζί με τον δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν στον τεράστιο χρυσοστόλιστο καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος της Μόσχας.

Ωστόσο, εικόνες και βίντεο του συμβάντος κατασχέθηκαν από αντιπολιτευόμενα μέσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, υποδηλώνοντας ότι τα νέα κλιπ ήταν πλαστά από την περσινή υπηρεσία στις 2 Μαΐου 2021. Όλα αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά το βίντεο που φούντωσε τις φήμες για σοβαρά προβλήματα υγείας του Ρώσου προέδρου.

Υπάρχουν μόνο λεπτές διαφορές στον φωτισμό και στο χρώμα της γραβάτας του Πούτιν μεταξύ των δύο σειρών εικόνων από την υπηρεσία του Πάσχα, προκαλώντας υποδείξεις ότι οι εικόνες έχουν παραποιηθεί.

«Ο Πούτιν στέκεται με το ίδιο κοστούμι και με το ίδιο κερί όπως στις 2 Μαΐου 2021», ανέφερε το ρωσικό περιοδικό The Village.

«Αυτό αποδεικνύεται από ένα φωτορεπορτάζ από τον ναό στον ιστότοπο του Κρεμλίνου».

Το αντιπολιτευόμενο ερευνητικό μέσο Agentstvo ισχυρίστηκε επίσης ότι το φετινό βίντεο με τον Πούτιν να παρευρίσκεται στην τελετή – μια εμφάνιση που κάνει κάθε χρόνο – φαινόταν να έχει παραποιηθεί.

«Στη μετάδοση της Πασχαλινής λειτουργίας από τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, ο Πούτιν φάνηκε να εξαφανίζεται για μια στιγμή», ανέφερε το πρακτορείο.

«Αυτό συνέβη κατά την αλλαγή των πλάνων, από ένα κοντινό πλάνο με τον πρόεδρο σε ένα πιο γενικό…

«Το μέρος όπου θα έπρεπε να βρίσκεται ο Πούτιν φαίνεται να είναι άδειο».

Οι ισχυρισμοί διατυπώθηκαν από τον σύμβουλο του ουκρανικού Υπουργείου Εσωτερικών, Anton Herashchenko, ο οποίος είπε: «Οι σκηνοθέτες του Πούτιν πιάστηκαν ξανά να χρησιμοποιούν επεξεργασία βίντεο και [χειραγώγηση].

‘Αυτή τη φορά στην εκπομπή της πασχαλινής λειτουργίας.’

Το Mozhem Obyasnit (Μπορούμε να εξηγήσουμε) δημοσίευσε: «Ο Πούτιν-2022 στη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος δεν διαφέρει από τον Πούτιν-2021.

«Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας μελετήσει τις φωτογραφίες, αμφέβαλαν ότι ο Πρόεδρος παρευρέθηκε σε μια δημόσια εκδήλωση.»

Το κανάλι προέτρεψε τους οπαδούς να «εντοπίσουν τη διαφορά» μεταξύ του Πούτιν φέτος και του περασμένου έτους.

Ορισμένα σχόλια πιστεύουν ότι το πρόσωπό του έχει αλλάξει από πέρυσι παρά τις παρόμοιες εκφράσεις.

«Ο Πούτιν έχει το ίδιο χτένισμα, σχεδόν την ίδια έκφραση προσώπου, το ίδιο κερί», ανέφερε το Mozhem Obyasnit.

«Και οι δύο βρίσκονται στο ίδιο φόντο στον ίδιο διάδρομο του καθεδρικού ναού.

«Αλήθεια, το 2021 ο Πούτιν εμφανίστηκε μερικές φορές με φόντο ενορίτες και ιερείς, αλλά φέτος, για κάποιο λόγο, δεν το έκαναν αυτό.

«Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι αναφορές για τη συμμετοχή του Πούτιν σε αυτό το δημόσιο γεγονός στο απόγειο του πολέμου απεικονίζονται με εικόνες από ένα ειρηνικό 2021». 

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, όταν ο Πατριάρχης Κύριλλος – επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – δήλωσε «Χριστός Ανέστη», ο Πούτιν δεν ενώθηκε με τα άλλα μέλη της εκκλησίας για να απαντήσει «Αληθώς ανέστη», σύμφωνα με το Reuters.

Στο βίντεο, ο τυπικά στωικός και ακλόνητος Πούτιν εμφανίστηκε να κάνει μορφασμούς, να ταράζεται και να δαγκώνει τα χείλη του. Αυτό ερμηνεύτηκε από κάποιους ως ένδειξη της ψυχικής του κατάστασης κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι μπορεί να πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.

«Με πείθουν πολλές ιατρικές συμβουλές ότι είναι άρρωστος και η πιο πειστική διάγνωση είναι ότι έχει πρώιμη παρκινσονία», είπε ο πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης και σύμβουλος του ΝΑΤΟ, καθηγητής Γκουίθιαν Πρινς, εμφανιζόμενος στο Good Morning Britain το Σαββατοκύριακο.

«Τυχαίνει να ζω με έναν κλινικό νευρολόγο ψυχολόγο – τη σύζυγό μου – που έχει περάσει 30 χρόνια ασχολούμενη με ανθρώπους που είχαν εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου».

Είπε ότι τα άτομα που ζουν με τη νόσο του Πάρκινσον συχνά δείχνουν «να σκέφτονται τα πάντα ή τίποτα» όπου αποτρέπονται, εμποδίζοντάς τους να λαμβάνουν πληροφορίες ορθολογικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments