Ελλάδα

ΑΠΘ: Επεισόδια μεταξύ των φοιτητών

ΑΠΘ: Επεισόδια μεταξύ των φοιτητών
ΑΠΘ: Αποδοκιμασίες, συνθήματα και ξύλο μεταξύ των φοιτητών κατά την αποχώρηση της αστυνομίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Ξύλο έπεσε μεταξύ των φοιτητών και αντεξουσιαστών μετά την αποχώρηση της αστυνομίας από το ΑΠΘ. Η αστυνομία τις τελευταίες ημέρες επιτηρεί τις εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου.

Από το πρωί έως και αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν για άλλη μια ημέρα εντός του campus και περιμετρικά του ΑΠΘ, προκειμένου να περιφρουρήσουν τις εργασίες που γίνονται για την μετατροπή της πρώην κατάληψης “Στέκι στο Βιολογικό” σε βιβλιοθήκη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Το περιστατικό

Δεκάδες άτομα, μέλη φοιτητικών συλλόγων, παρατάξεων και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, διαδήλωσαν από τις 10.00 κατά της αστυνομικής παρουσίας εντός του ΑΠΘ. Με την αποχώρηση των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια και εντάσεις, όπως την προηγούμενη εβδομάδα, μερίδα διαδηλωτών πιάστηκαν στα χέρια, για άγνωστο λόγω, χωρίς ωστόσο το επεισόδιο να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας φοιτητής τραυματίστηκε στο κεφάλι, όταν άτομα που νωρίτερα συμμετείχαν στη διαδήλωση -κάποιοι φορώντας κουκούλες- του επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουνιές εντός του campus, μετά την λήξη της διαμαρτυρίας, όπως φαίνεται και στο βίντεο του protothema.gr. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων. Οι εργασίες στην πρώην κατάληψη “Στέκι στο Βιολογικό” συνεχίζονται υπό την επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων και στόχος είναι να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν.

«Οι αποφάσεις της Συγκλήτου θα γίνουν σεβαστές σε πείσμα όσων αντιδρούν και η βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα κατασκευαστεί και θα αποδοθεί κανονικά στην πανεπιστημιακή κοινότητα», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου.

Τι ανέφερε ο Πρύτανης

Όπως εξήγησε ο πρύτανης, την Μεγάλη Δευτέρα «ακραία στοιχεία», στα οποία συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι φοιτητές, επιχείρησαν να σταματήσουν τα έργα για την κατασκευή της βιβλιοθήκης σε κτίριο που παλαιότερα τελούσε υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να κληθούν τα ΜΑΤ και να προκληθούν επεισόδια.

Ανέφερε, επίσης, ότι τα ίδια ακραία στοιχεία είχαν παρέμβει και παλιότερα και είχαν σταματήσει τον προηγούμενο εργολάβο. «Τώρα που ανέλαβε άλλος εργολάβος, επανήλθαν για να τον εμποδίσουν». Τόνισε, πάντως, ότι τα ΜΑΤ δεν εισήλθαν στα κτίρια του ΑΠΘ παρά μόνο στον προαύλιο χώρο.

«Η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την οποία ήδη κάνουμε πράξη», σημείωσε σε ανάρτησή του χθες στα social media, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με την κατασκευή νέας βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ. «Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σήμερα τόσο εντός, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να διασφαλίσει την ομαλή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments