Nέα της αγοράς

Credit Suisse: Ανακοίνωσε ζημίες ύψους 273 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων για το πρώτο τρίμηνο του έτους

Credit Suisse: Ανακοίνωσε ζημίες ύψους 273 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων για το πρώτο τρίμηνο του έτους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου- Euronews

Credit Suisse: Τα άσχημα αποτελέσματα φέρνουν αποχωρήσεις και αλλαγή στρατηγικής

Ζημίες ύψους 273 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (283,6 εκατομμύρια δολάρια), ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους η Credit Suisse, επεκτείνοντας το σερί απωλειών της τράπεζας, που έχει πληγεί σημαντικά από μια σειρά σκανδάλων. Και κατόπιν αυτού ανακοινώθηκε μια ακόμα σημαντική αναδιάρθρωση στη διοίκηση, με «αποχωρήσεις» ανώτερων στελεχών.

Η τράπεζα είχε προειδοποιήσει ήδη την περασμένη εβδομάδα ότι περίμενε ζημιά για το τρίμηνο, εξαιτίας της αύξησης των νομικών εξόδων από τις δικαστικές διαμάχες, την υποτονική επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και των συνεπειών της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ζημιά του πρώτου τριμήνου ήταν μεγαλύτερη από τη ζημιά των 252 εκατομμυρίων φράγκων που σημείωσε ένα χρόνο πριν και σημείωσε το τέταρτο τρίμηνο στο κόκκινο από τα τελευταία έξι

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης την αποχώρηση τριών από τα μακροβιότερα στελέχη της, λέγοντας ότι ο Οικονομικός Διευθυντής Ντέιβιντ Μάδερς θα αποχωρήσει μόλις βρεθεί ο κατάλληλος διάδοχος, ενώ ο Γενικός Σύμβουλος του Ομίλου Ρομέο Τσερούτι θα συνταξιοδοτηθεί μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια, για να αντικατασταθεί από πρώην Γενικός Σύμβουλος της UBS Μάρκους Ντίτχλεμ.

Διόρισε επίσης τον Έντουιν Λόου επικεφαλής των δραστηριοτήτων της στην Ασία-Ειρηνικό, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που έκαναν λόγο ότι ο Λόου θα αντικαθιστούσε τον βετεράνο τραπεζίτη Χέλμαν Σίτοχανγκ.

Η Credit Suisse προσπαθεί να μεταρρυθμίσει την στρατηγική της για τη διαχείριση κινδύνων και να γυρίσει σελίδα σε μια σειρά από σκάνδαλα, τα οποία έχουν προκαλέσει πολλούς γύρους ανατροπών ανώτατων στελεχών, απότομες αποχωρήσεις και εσωτερικές και εξωτερικές έρευνες.

Η ζημιά του πρώτου τριμήνου, λόγω της αύξησης των δικαστικών εξόδων κατά 703 εκατομμύρια φράγκα, συσσωρεύει περαιτέρω πίεση στη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η οποία εξακολουθεί να ταλαντεύεται από ζημιές δισεκατομμυρίων που σημειώθηκαν το 2021.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments