Ελλάδα

Μίνα Γκάγκα: Τι είπε για μάσκες και ηπατίτιδα σε παιδιά

Μίνα Γκάγκα: Τι είπε για μάσκες και ηπατίτιδα σε παιδιά
Κατά την ενημέρωση δόθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με τις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά

Κατά τη σημερινή ενημέρωση, λίγο μετά την ανακοίνωση της άρσης των περισσοτέρων μέτρων, δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και τον επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους, ενώ αναφέρθηκε και στην ηπατίτιδα στα παιδιά, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία.

Η κα Γκάγκα συνέστησε στους γονείς να προσέχουν αλλά «να μην έχουν περισσότερη ανησυχία». «Εάν χρειαστεί κάτι είμαστε έτοιμοι» τόνισε.

Σχετικά με την πρόληψη είπε ότι είναι σημαντικό το πλύσιμο των χεριών πριν φάμε ενώ ξεκαθάρισε ότι τα κρούσματα που έχουν παρατηρηθεί στον κόσμο δεν συνδέονται το ένα με τον άλλο για αυτό και μην καθησύχασε τους γονείς να μην φοβούνται να αφήσουν να παίξουν τα παιδιά τους με άλλου».

«Ελέγχουμε τα ούρα τους και μιλάμε με τον γιατρό μας κι αν χρειαστεί με τα νοσοκομείο» κατέληξε. «Μην ανησυχείτε».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι οι υγειονομικές αρχές είναι σε επιφυλακή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments