Διεθνή

Ουκρανίας: Βόμβες φωσφόρου στο Ντονμπάς καταγγέλλει το Κίεβο – 600 τραυματίες στο Αζοφστάλ

Ουκρανίας: Βόμβες φωσφόρου στο Ντονμπάς καταγγέλλει το Κίεβο – 600 τραυματίες στο Αζοφστάλ

Πηγή Φωτογραφίας: aljazeera

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για χρήση βομβών φωσφόρου, ενώ ο δήμαρχος της Μαριούπολης καταγγέλλει ότι οι Ρώσοι ελέγχουν όλους όσοι θέλουν να την εκκενώσουν, υποχρεώνοντάς τους να κατευθυνθούν σε περιοχές που ελέγχονται από τη Μόσχα

Τη χρήση πυρομαχικών φωσφόρου από ρωσικά στρατεύματα στο ανατολικό χωριό Σολοβιόφ, κατήγγειλε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Ντόνετσκ, Πάβλο Κιριλένκο.

Αν και ο φώσφορος δεν ταξινομείται ως χημικό όπλο σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα, η χρήση των βομβών φωσφόρου απαγορεύεται εναντίον των αμάχων,και η χρήση τους θεωρείται έγκλημα πολέμου.

600 τραυματίες στο Αζοφστάλ

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης είπε ότι περισσότεροι από 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς που έπληξαν την αυτοσχέδια νοσοκομειακή εγκατάσταση εντός του πολιορκημένου συγκροτήματος χάλυβα Azovstal .

«Γνωρίζετε ήδη ότι έριξαν βόμβες στο νοσοκομείο, οι αεροπορικές βόμβες το κατέστρεψαν, και αυτό είναι σημάδι εγκλήματος πολέμου, επειδή ο αριθμός των τραυματιών πριν από αυτό ήταν 170 και τώρα είναι πάνω από 600», δήλωσε ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο στην ουκρανική τηλεόραση.

Το εργοστάσιο του Azovstal βομβαρδίστηκε σφοδρά το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Μποϊτσένκο υποστήριξε επίσης ότι οι Ρώσοι είχαν δημιουργήσει τέσσερα κέντρα «φιλτραρίσματος» στην πόλη όπου ελέγχονται όσοι θέλουν να εκκενωθούν.

“Αν κάποιος φύγει από την πόλη και συνδεθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τη δημόσια υπηρεσία, με τη δημοτική υπηρεσία, παίρνει τη θλιβερή είδηση ​​ότι πάει φυλακή. Τέτοιοι άνθρωποι κρατούνται και βασανίζονται εκεί”, υποστήριξε. .

Το CNN δεν μπορεί να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς του δημάρχου.

Είπε ότι ορισμένες οικογένειες που ήθελαν να φύγουν για το ουκρανικό έδαφος αναγκάστηκαν να πάνε σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments