Πολιτισμός

Έκθεση στο Λονδίνο: Η τέχνη στο εξώφυλλο του βινυλίου

Έκθεση στο Λονδίνο: Η τέχνη στο εξώφυλλο του βινυλίου

Πηγή Φωτογραφίας: bbc.com

Η έκθεση στο Λονδίνο περιλαμβάνει περισσότερα από 200 εξώφυλλα και εστιάζει στην ανάδειξη του ρόλου που παίζει η φωτογραφία στον καθορισμό των καλλιτεχνών και των συγκροτημάτων.

Μια νέα έκθεση στο The Photographers’ Gallery στο Λονδίνο γιορτάζει την τέχνη του εξωφύλλου του βινυλίου και περιλαμβάνει δίσκους από θρύλους της μουσικής όπως η Diana Ross, ο Miles Davis και οι Rolling Stones. Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 200 εξώφυλλα και εστιάζει στην ανάδειξη του ρόλου που παίζει η φωτογραφία στον καθορισμό των καλλιτεχνών και των συγκροτημάτων.

Η Νταϊάνα Ρος στο εξώφυλλο του άλμπουμ της Silk Electric του 1982

Ενώ πολλοί από τους καλλιτέχνες στα εξώφυλλα θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμοι, η έκθεση φωτίζει επίσης τις συνεισφορές φωτογράφων και εικαστικών καλλιτεχνών που συχνά παραβλέπονται.

«Η φωτογραφία έπαιξε τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη και την επιθυμία των εξωφύλλων άλμπουμ, καθώς και στη διαμόρφωση της καριέρας και του προφίλ των φωτογράφων, καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, έτσι αισθανθήκαμε ότι μια έκθεση που γιόρταζε αυτή τη μορφή τέχνης είχε καθυστερήσει πολύ», λέει ο Brett. Rogers, διευθυντής της The Photographers’ Gallery.

Ένα από τα βασικά πράγματα που θέλει να τονίσει η κ. Rogers σε αυτή την έκθεση είναι η καρποφορία και η ένταση των δημιουργικών σχέσεων μεταξύ φωτογράφων, καλλιτεχνών και ετικετών με αποτέλεσμα εξώφυλλα που δείχνουν πραγματικά την ανταλλαγή ιδεών και ταλέντου.

Επισημαίνει τα εξώφυλλα του φωτογράφου David Bailey για τους Rolling Stones, την πρωτοποριακή δουλειά του Jean-Paul Goude με την Grace Jones, την οριστική σειρά εξωφύλλων δίσκων Blue Note του Francis Woolf και τη δουλειά της Pennie Smith με το The Clash.

«Τελικά αυτή είναι μια γιορτή φωτογραφίας και ένα γράμμα αγάπης για να ηχογραφήσεις εξώφυλλα», λέει η κ. Rogers.

«Θέλαμε επίσης να δείξουμε πόσοι φωτογράφοι εξέλιξαν την καριέρα τους ή ξεκίνησαν, δημιουργώντας εικόνες για εξώφυλλα άλμπουμ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments