Nέα της αγοράς

Iνδία: Κατάσχεση 725 εκατ. δολαρίων από τραπεζικούς λογαριασμού της Xiaomi για παράνομα εμβάσματα

Iνδία: Κατάσχεση 725 εκατ. δολαρίων από τραπεζικούς λογαριασμού της Xiaomi για παράνομα εμβάσματα

Πηγή Φωτογραφίας: GSMArena.com- ICTplus

Iνδία: Η αρμόδια ινδική αρχή είχε ερευνήσει τις επιχειρηματικές πρακτικές της κινεζικής εταιρείας σχετικά με ύποπτες παραβιάσεις της νομοθεσίας της χώρας περί συναλλάγματος.

Σε κατάσχεση 725 εκατ. δολαρίων από τοπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς της κινεζικής Xiaomi προχώρησαν οι αρχές της Ινδίας μετά από έρευνα καθώς διαπίστωσαν ότι ο κινεζικός κατασκευαστής smartphone είχε κάνει παράνομα εμβάσματα σε ξένες οντότητες μεταβιβάζοντάς τα ως πληρωμές δικαιωμάτων.

Η αρμόδια ινδική αρχή είχε ερευνήσει τις επιχειρηματικές πρακτικές της κινεζικής εταιρείας σχετικά με ύποπτες παραβιάσεις της νομοθεσίας της χώρας περί συναλλάγματος.

Η ινδική υπηρεσία καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κατάσχεσε τα περιουσιακά στοιχεία από τραπεζικούς λογαριασμούς της Xiaomi Technology India Private Limited, αφού διαπίστωσε ότι η εταιρεία είχε αποστείλει το ισοδύναμο ξένου νομίσματος 55,5 δισεκατομμυρίων ρουπιών σε τρεις οντότητες που εδρεύουν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης μιας οντότητας του ομίλου Xiaomi, με το πρόσχημα των πληρωμών δικαιωμάτων.

Το έμβασμα σε δύο άλλες άγνωστες και μη σχετιζόμενες οντότητες που εδρεύουν στις ΗΠΑ ήταν επίσης προς «απόλυτο όφελος του ομίλου Xiaomi», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Κατάσχεση τεράστιων ποσών

«Τέτοια τεράστια ποσά στο όνομα των δικαιωμάτων καταβλήθηκαν κατόπιν εντολής του κινεζικού μητρικού ομίλου», ανέφερε η ινδική αρχή.

Η Xiaomi δεν απάντησε όταν κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση. Η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως στο Reuters ότι «συνεργάζεται με τις αρχές για τη συνεχιζόμενη έρευνά τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες».

Οι ενέργειες των ινδικών αρχών σηματοδοτούν τον διευρυμένο έλεγχο στην κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone, της οποίας η έδρα στην Ινδία δέχθηκε έφοδο τον Δεκέμβριο σε μια ξεχωριστή έρευνα για υπόθεση φερόμενης φοροδιαφυγή εισοδήματος.

Το Reuters ανέφερε στις 12 Απριλίου ότι ο πρώην επικεφαλής της Xiaomi Ινδίας, Manu Kumar Jain, είχε κληθεί για ανάκριση στο πλαίσιο της έρευνας της διεύθυνσης.

Ο Jain, ο οποίος είναι τώρα παγκόσμιος αντιπρόεδρος της Xiaomi που εδρεύει στο Ντουμπάι, εμφανίστηκε ενώπιον των αρχών νωρίτερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με πηγή του Reuters.

Η Xiaomi ήταν ο κορυφαίος πωλητής smartphone στην Ινδία το 2021, με μερίδιο αγοράς 24%, σύμφωνα με την Counterpoint Research. Η νοτιοκορεατική Samsung βρέθηκε στη δεύτερη θέση με μερίδιο 19%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments