Διεθνή

Οδησσός: Ρωσική ρουκέτα έπληξε μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα

Οδησσός: Ρωσική ρουκέτα έπληξε μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα

Πηγή Φωτογραφίας: US Sports

Οδησσός: Μια ρωσική ρουκέτα έπληξε μια γέφυρα, η οποία βρίσκεται σε σημείο στρατηγικής σημασίας, στις εκβολές του ποταμού Δνείστερου

Μια ρωσική ρουκέτα έπληξε μια γέφυρα, η οποία βρίσκεται σε σημείο στρατηγικής σημασίας, στις εκβολές του ποταμού Δνείστερου στην περιοχή της Οδησσού της νοτιοδυτικής Ουκρανίας, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Η γέφυρα, η οποία έχει ήδη βομβαρδιστεί δύο φορές από τις ρωσικές δυνάμεις, παρέχει τη μοναδική οδική και σιδηροδρομική σύνδεση στο ουκρανικό έδαφος με ένα μεγάλο νότιο τμήμα της περιοχής της Οδησσού.

Ο Σέρχι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης της Οδησσού, γνωστοποίησε το ρωσικό πλήγμα στο Telegram, χωρίς ωστόσο να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αζοφστάλ: Η Ρωσία ξανάρχισε τον βομβαρδισμό – 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ουκρανία

Η Ρωσία ξανάρχισε τον βομβαρδισμό του Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, αμέσως μετά την αναχώρηση των λεωφορείων που μετέφεραν αμάχους από το εργοστάσιο, όπως δήλωσε σήμερα ένας βοηθός του δημάρχου της πόλης.

Η Μαριούπολη που βρέθηκε στο επίκεντρο των σκληρότερων συγκρούσεων του πολέμου στην Ουκρανία μέχρι σήμερα, έχει καταληφθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της από τους Ρώσους, αλλά ένας αδιευκρίνιστος αριθμός αμάχων και μαχητών παραμένουν παγιευμένοι στο Αζοφστάλ. ουκρανία29

Το υπόγειο δίκτυο των υπόγειων τούνελ που διαθέτουν οι αναφερόμενες εργοστασιακές εγκαταστάσεις, προσφέρει καταφύγιο από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

“Χθες, αμέσως μετά την αναχώρηση των λεωφορείων από το Αζοφστάλ με τους αμάχους, ένας νέος βομβαρδισμός άρχισε αμέσως”, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση, ο Πέτρο Αντριουτσένκο, βοηθός του δημάρχου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάρριψη ενός ουκρανικού μαχητικού αεροσκάφους MiG-29 κοντά στο Σλοβιάνσκ

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 κοντά στο Σλοβιάνσκ, στα ανατολικά της Ουκρανίας. Ukraine-soldier-russia-war

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, επλήγησαν 38 στρατιωτικοί στόχοι στην Ουκρανία. Μεταξύ αυτών, αποθήκες πυρομαχικών και κέντρα ελέγχου.

Η Ρωσία θα επιχειρήσει να κάνει ένα νέο μέτωπο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με την Ρωσία να επιχειρεί να ανοίξει νέο μέτωπο κατά της Ουκρανίας μέσω της Μολδαβίας. Η εφημερίδα The Times επικαλείται ουκρανικές στρατιωτικές πηγές που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό αυτό.

Μία πηγή που μίλησε στη βρετανική εφημερίδα, είπε ότι υπάρχει «πλήθος ενδείξεων» που δείχνουν μια επίθεση στο εγγύς μέλλον στο πρώην σοβιετικό κράτος, το οποίο διαθέτει σήμερα μόλις 3.250 στρατιώτες. Μια επιτυχημένη κατάληψη της Μολδαβίας θα οδηγούσε τα ρωσικά στρατεύματα στην Οδησσό από τα δυτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments