Nέα της αγοράς

Mε απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές

Mε απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές

Πηγή Φωτογραφίας: Trade Ready- Bulletin News

Το κλίμα επιβαρύνθηκε από τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία

Mε απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς επηρεάστηκαν από τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην Κίνα, τα οποία έδειξαν ότι η δραστηριότητα των εργαστασίων συρρικνώθηκε τον Απρίλιο.

Με τις αγορές στο Χονγκ Κονγκ, στην ηπειρωτική Κίνα, στη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν να είναι κλειστές σήμερα λόγω αργίας, στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έκλεισε 0,11% χαμηλότερα καθώς οι μετοχές της κατασκευάστριας ρομπότ Fanuc υποχώρησαν 2,26%. Ο δείκτης Topix υποχώρησε οριακά στις 1.898,35 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ολοκλήρωσε την διαπραγμάτευση με πτώση 0,28% στις 2.687,45 μονάδες. Πτωτικά έκλεισαν και οι αγορές της Αυστραλίας, με τον S&P/ASX 200 να υποχωρεί 1,18% στις 7.347 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε τον Απρίλιο, καθώς τα lockdown λόγω Covid έπληξαν τη βιομηχανική παραγωγή. Ο επίσημος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της βιομηχανίας για τον Απρίλιο μειώθηκε στις 47,4 μονάδες, καταγράφοντας δεύτερο συνεχόμενο μήνα πτώσης μετά την μέτρηση του Μαρτίου στις 49,5 μονάδες. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το όριο των 50 μονάδων στις ενδείξεις PMI διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Την ίδια ώρα, συρρίκνωση στη δραστηριότητα των κινεζικών εργοστασίων έδειξε επίσης και ο PMI παραγωγής της Caixin/Markit, ο οποίος βρέθηκε στις 46 μονάδες, υποχωρώντας από τις 48,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments