People

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Met Gala του 2022

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Met Gala του 2022

Πηγή Φωτογραφίας: bbc -NPR -Yahoo News

Το Met Gala - ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της μόδας - άνοιξε το κόκκινο χαλί του στη Νέα Υόρκη

Χθες Δευτέρα, 2 Μαΐου, το Met Gala επέστρεψε μετά από δύο χρόνια πανδημίας COVID. Παρόλο που έχουν περάσει μόλις οκτώ μήνες από τότε που η Kim Kardashian ανέβηκε τα σκαλιά του Met με τη μάσκα Balenciaga της, η φετινή τελετή πρόσφερε  ακόμα πιο αξιομνημόνευτες εμφανίσεις. Το θέμα του Met Gala του 2022, In America: Anthology of Fashion, βασίζεται στις αρχές του αμερικανικού στυλ και γιορτάζει τους αφανείς ήρωες του αμερικανικού ντιζάιν. Παρακάτω, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Met Gala του 2022.

Το Met Gala – ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της μόδας – άνοιξε το κόκκινο χαλί του στη Νέα Υόρκη για μερικά από τα πιο γνωστά αστέρια του κόσμου. Ο φετινός ενδυματολογικός κώδικας – «επιχρυσωμένη αίγλη», πυροδότησε κάποιες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι κορόιδεψαν την επιλογή του θέματος, ενώ οι αμερικανικές εργατικές οικογένειες αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα ​​εν μέσω του υψηλότερου πληθωρισμού των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών και μιας οικονομίας που μόλις συρρικνώθηκε το τελευταίο τρίμηνο. Ένας από τους παρευρισκόμενους, ο ηθοποιός Riz Ahmed, έφτασε ντυμένος ως chic εργάτης.

«Αυτός είναι ένας φόρος τιμής στους μετανάστες εργάτες που κράτησαν τη Χρυσή Εποχή χρυσή», είπε χαρακτηριστικά.

Περίπου 400 ονόματα από τον κόσμο της μουσικής, του κινηματογράφου, της μόδας και του αθλητισμού παρέλασαν  στα σκαλιά του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν η πρώην υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον, η οποία είπε ότι παρευρέθηκε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια για να γιορτάσει τη μόδα και το πνεύμα της Αμερικής. Τα εισιτήρια για το περίφημο over-the-top κοστίζουν 35.000 $ (24.000 £) και τα τραπέζια μέχρι και 300.000 $ (239.000 £). Το πάρτι συγκεντρώνει εκατομμύρια δολάρια για το Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute, ένα μουσείο μόδας του οποίου τα δεκάδες χιλιάδες εκθέματα είναι κλειστά για το ευρύ κοινό.Τη βραδιά παρουσίασαν η Μπλέικ Λάιβλι με τον σύζυγό της Ράιαν Ρέινολντς και οι ηθοποιοί Ρετζίνα Κινγκ και Λιν Μανουέλ-Μιράντα.

Επίτιμοι παρουσιαστές ήταν ο σχεδιαστής μόδας Τομ Φορντ, ο επιχειρηματίας Άνταμ Μοσερί και η επί δεκαετίες αρχισυντάκτρια της Vogue Άννα Γουίντουρ.

Η Κιμ Καρντάσιαν έχασε 16 κιλά για να χωρέσει στο φόρεμα της Μονρόε

Οι παρουσίες πολλές και απαστράπτουσες. Ανάμεσα σε αυτές που ξεχώρισαν ήταν και αυτή της Kιμ Καρντάσιαν, η οποία μεταμορφώθηκε στη θρυλική Μέριλιν Μονρόε, με το φόρεμα αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο η αείμνηστη σταρ είχε φορέσει το 1962 για να ευχηθεί στον πρόεδρο John F. Kennedy για τα γενέθλιά του. Η 41χρονη influencer έφτασε στην εκδήλωση φορώντας το εμβληματικό φόρεμα και έχοντας κάνει τα μαλλιά της πλατινέ.

Ενώ περπατούσε στο κόκκινο χαλί συνοδευόμενη από τον σύντροφό της Πιτ Ντέιβιντσον , η Καρντάσιαν αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να χάσει 16 ολόκληρα κιλά για αν καταφέρει για να χωρέσει στο φόρεμα. Μάλιστα για τρεις εβδομάδες έβγαλε από τη διατροφή της τους υδατάνθρακες και τη ζάχαρη.

Η Κιμ έγραψε ιστορία, καθώς ήταν η μοναδική γυναίκα εκτός από τη Μέριλιν που φόρεσε ποτέ το εμβληματικό φόρεμα 60 χρόνια μετά τη δημιουργία του.

«Αυτό είναι το φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε. Είναι εξήντα ετών. Είχα την ιδέα να το φορέσω και να το δοκιμάσω. Έφτασε σε μένα συνοδευόμενο από ένοπλους φρουρούς. Το δοκίμασα και δεν μου ταίριαζε. Έπρεπε να χάσω 16 κιλά. Ήμουν αποφασισμένη να το φορέσω… Τα κατάφερα…», είπε προσθέτοντας ότι δεν έφαγε υδατάνθρακες ή ζάχαρη.

H ανάρτηση της Κιμ και οι φωτογραφίες

«Είναι μεγάλη μου τιμή να φοράω το εμβληματικό φόρεμα που φόρεσε η Mέριλιν Μονρόε το 1962 για να τραγουδήσει το “Happy Birthday” στον Πρόεδρο John F. Kennedy. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό στενό φόρεμα που κοσμείται με περισσότερους από 6.000 χειροποίητους κρυστάλλους φτιαγμένο από τον ενδυματολόγο Jean Louis. Ευχαριστώ το «Ripley’s Believe It or Not!» που μου έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσω αυτό το εκπληκτικό κομμάτι της ιστορίας της μόδας για πρώτη φορά από τότε που το φόρεσε η αείμνηστη Μέριλιν Μονρόε. Είμαι για πάντα ευγνώμων για αυτή τη στιγμή», έγραψε η Κιμ στην ανάρτησή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments