Ελλάδα

Χανιά: Aνασύρθηκε απανθρακωμένος άνδρας από ακατοίκητο κτήριο

Χανιά: Aνασύρθηκε απανθρακωμένος άνδρας από ακατοίκητο κτήριο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Χανιά: Νεκρός, με μεγάλο μεγέθους εγκαύματα, βρέθηκε τα ξημερώματα στα Χανιά ένας άντρας που είχε βρει στέγη, σε ακατοίκητο εγκαταλελειμμένο κτίριο

Νεκρός, με μεγάλο μεγέθους εγκαύματα, βρέθηκε τα ξημερώματα στα Χανιά ένας άντρας που είχε βρει στέγη, σε ακατοίκητο εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Κύπρου, στο οποίο και εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, ανασύροντας από το εσωτερικό του τον άτυχο άνδρα, ενώ σε εξέλιξη είναι η προανάκριση για τα ακριβή αίτια του συμβάντος.

Το κτήριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον ξενώνα φιλοξενίας αστέγων της πόλης.

Θεσσαλονίκη: Νεαρός βούτηξε και έβγαλε γυναίκα από τον Θερμαϊκό

Καλά στην υγεία της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου γυναίκα, ηλικίας περίπου 50 ετών, η οποία κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσε στο Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ερυθρού Σταυρού.

Νεαρός που βρισκόταν στο σημείο βούτηξε στη θάλασσα και έβγαλε τη γυναίκα, με τη βοήθεια άλλου περαστικού.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Αστυνομίας, του Λιμενικού και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίσθηκε η γυναίκα στο νοσοκομείο.

Το μεγάλο ζητούμενο της γρήγορης και φιλικής Δικαιοσύνης προς τα παιδιά

Ένα σχετικά επαρκές νομοθετικό πλαίσιο ωστόσο, με σοβαρές ελλείψεις στις δομές και τις υποδομές για την εφαρμογή του διαπίστωσαν οι ομιλητές της ημερίδας με θέμα «Επιτάχυνση απονομής Δικαιοσύνης και φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη» που διοργάνωσε η Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το ICC Women Hellas και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης καθώς «η φιλική δικαιοσύνη προς τα παιδιά αποτελεί μια σημαντική προτεραιότητα για το υπουργείο Δικαιοσύνης και ειδικότερα τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να ενισχυθεί το περιβάλλον εντός του οποίου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη Δικαιοσύνη».

«Είναι ένα πολύ ευαίσθητο αντικείμενο και γι’ αυτό το λόγο και οι παρεμβάσεις οφείλουν να είναι προσεκτικές και με τρόπο ώστε πραγματικά να επιτύχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο υφυπουργός, ανατρέχοντας μεταξύ άλλων στην «δημιουργία του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού 2021-2023» το οποίο καταρτίσθηκε «για πρώτη φορά» και «εκτίνεται οριζόντια» στις αρμοδιότητες πολλών διαφορετικών υπουργείων και τμημάτων της δημόσιας διοίκησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments