Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Κωνσταντίνος Ζέρβας
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Με την
Σοφία Χύτου

Κωνσταντίνος Ζέρβας στο pagenews.gr: 100 εκατομμύρια σε έργα από το Τρίτσης και το Ταμείο Ανάκαμψης

Κωνσταντίνος Ζέρβας στο pagenews.gr: Ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τα έργα που έχουν τεθεί ως προτεραιότητα για να ολοκληρωθούν, τον τουρισμό, την γαστρονομία, για τις υποψηφιότητες και τα χρίσματα, το γήπεδο του ΠΑΟΚ  και άλλα θέματα.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τα έργα που έχουν τεθεί ως προτεραιότητα για να ολοκληρωθούν, τον τουρισμό, την γαστρονομία, για τις υποψηφιότητες και τα χρίσματα, το γήπεδο του ΠΑΟΚ  και άλλα θέματα.

Κωνσταντίνος Ζέρβας στο pagenews.gr: Ποια έργα έχουν τεθεί ως προτεραιότητα για να ολοκληρωθούν και είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για τη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ερωτηθείς για τα έργα που έχουν τεθεί σε προτεραιότητα απάντησε: “Περίπου 3 χρόνια βέβαια με πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες, ποιος θα το περίμενε ότι από αυτά θα ήταν κάτω από συνθήκες πανδημίας και πρόσφατα με το τόσο υψηλό ενεργειακό κόστος του πληθωρισμού και όλες αυτές οι δυσκολίες που επιβαρύνουν το κάθε νοικοκυριό τον κάθε δημότη και βέβαια μια μεγάλη μονάδα όπως είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος στη χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση όμως όλα αυτά δεν τα λέω για να τα χρησιμοποιήσω ως οποιαδήποτε δικαιολογία. Αυτό το διάστημα σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε πολύ σημαντικές αλλαγές και πολύ σημαντικά έργα. Μιλάω για τον εκσυγχρονισμό της πόλης και να ξεκινήσω συγκεκριμένα με την καθαριότητα, το νούμερο 1 πρόβλημα της πόλης όταν είχαμε αναλάβει τη διοίκηση το 2019 έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, ο στόλος έχει ανανεωθεί ο στόλος των απορριμματοφόρων, των οχημάτων, έχουμε πολλά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, έχουμε υπόγειους κάδους (59 συστοιχίες υπόγειων κάδων) του Δήμου μας που ήταν μια μαγική εικόνα. Δεν βλέπει ο κόσμος τα ογκώδη να υπάρχουν στις γειτονιές, πραγματικά και οι επισκέπτες έρχονται και οι ίδιοι οι πολίτες και να γνωρίζουν πια ότι η πόλη είναι πολύ καθαρή έχοντας την προοπτική να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο.

Ένα σημαντικό κομμάτι είναι τα έργα, σχεδιάσαμε να έχουμε έργα στις γειτονιές με τη συμμετοχή των ίδιων των κοινοτήτων, των ανθρώπων που είναι στις γειτονιές, επιλέξαμε τις γειτονιές τις οποίες κάναμε ασφαλτοστρώσεις στις οποίες κάνουμε αναπλάσεις πεζοδρομίων, ήμουν σε μια εκτεταμένη ανάπλαση που γίνεται στην Τούμπα με πεζοδρομήσεις, με κλαδεύσεις με ασφαλτοστρώσεις. Είναι πολύ σημαντικό ότι βγαίνουν από τα καταστήματα, τα μπαλκόνια και υποδέχονται τέτοια έργα πραγματικά λέγοντάς μου ότι μετά από 25 χρόνια είδαν αυτές τις αλλαγές στη γειτονιά τους, στην πόλη τους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε αλλαγές στη γειτονιά και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης. Από την άλλη πλευρά έχουμε και τα μεγάλα έργα. Έχουμε προχωρήσει στο διαγωνισμό για την ανάπλαση της Αριστοτέλους, την επέκταση μέσα στο Θερμαϊκό κόλπο, τους στάβλους Παπάφη, την πλατεία Διοικητηρίου πραγματικά ένα κουφάρι που επί 30 χρόνια βρίσκεται εκεί πέρα και πραγματικά ζητάει από καιρό την αξιοποίησή του. Εντάσσουμε εμπορικούς δρόμους στο Ταμείο Ανάκαμψης, από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου πάρκου για όλους στην περιοχή της Τούμπας. Όλα αυτά είναι μεγάλα έργα για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης και είναι ουσιαστικά ένα restart που δείχνει την πρόθεσή μας η εικόνα της πόλης να είναι διαφορετική μαζί ξέρετε με τα μεγάλα έργα για τα δεδομένα της πόλης μας όπως είναι το Μετρό, το Flyover, η ανάπλαση της ΔΕΘ, το λιμάνι στο οποίο ο Δήμος Θεσσαλονίκης βάλαμε πλάτη αν θέλετε, ήμασταν αυτοί οι οποίοι τρέξαμε για το Μετρό και χαίρομαι πάρα πολύ. Προσδοκούμε το 2023 όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να έχουμε τη λειτουργία του Μετρό επιτέλους στην πόλη μας, η Ανάπλαση της ΔΕΘ που είναι στη φάση της εκπόνησης των μελετών, η επέκταση του λιμένα. Όλα αυτά ξέρετε μαζί με το γήπεδο του ΠΑΟΚ πριν από λίγες μέρες. Πέρα από τα μεγάλα έργα το budget στο πακέτο “Αντώνης Τρίτσης” αλλά και στο Ταμείο Ανάκαμψης για τη Θεσσαλονίκη είναι 100.000.000. Αυτά είχα χρηματοδοτήσεις, δεν αφορούν τον προϋπολογισμό του Δήμου είναι χρήματα που ο εξασφάλισε ο Δήμος μας, η Διοίκησή μας ούτως ώστε να προχωρήσουμε σε μια αναμόρφωση, σε ένα remake της πόλης”.

Για τον τουρισμό

“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η πόλη της Θεσσαλονίκης υποδέχεται πλέον πολλούς τουρίστες. Αυτές τις ημέρες περπατώντας στην πόλη κανείς βλέπει τουρίστες από τα Βαλκάνια, από το Ισραήλ, από την Ευρώπη, είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη πλέον η οποία δέχεται πολύ μεγάλο τουρισμό. Έχουμε υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία, έχουμε τουλάχιστον 66 επιβεβαιωμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, είναι κάτι πολύ σημαντικό, πέρυσι ήταν 17, θα μου πείτε ήταν η πανδημία αλλά αυτή η προετοιμασία που έγινε από τους ανθρώπους του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης αλλά και από το Δήμο Θεσσαλονίκης παράλληλα βέβαια με ένα ιδιαίτερο κομμάτι το οποίο όσοι έχουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης το γνωρίζουν, το κομμάτι της γαστρονομίας.

Πετύχαμε μια πάρα πολύ σημαντική διάκριση που ήταν να αναγνωριστεί ως δημιουργική πόλη γαστρονομίας από την UNESCO η πόλη της Θεσσαλονίκης, κάτι που πραγματικά αυτό για το οποίο είμαστε περήφανοι για την κουζίνα μας για την γαστρονομία μας, για τις ύλες που χρησιμοποιούμε, την παράδοση, είναι κάτι το οποίο θα αξιοποιήσουμε για ουσιαστική εξωστρέφεια και για ελκυστικότητα” σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Κωνσταντίνος Ζέρβας στο pagenews.gr: Για τον αν η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει επενδυτικό κέντρο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων

“Το Delphi Forum ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό φόρουμ όπου μπορέσαμε και εμείς να παρουσιάσουμε την πόλη μας. Ήταν εξαιρετικά σημαντικό γιατί αυτός ο ρεαλιστικός στόχος για την πόλη μας, η ελκυστικότητα αλλά και ως ένας πόλος ανάπτυξης να γίνει γνωστό στην μεγάλη παγκόσμια οικονομία…” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Για τη Νέα Τούμπα – Τι σημαίνει αυτό για τον ΠΑΟΚ και την πόλη της Θεσσαλονίκης

“Έχω ένα προσωπικό προνόμιο, ο πατέρας μου που είχε διατελέσει πρόεδρος στον ερασιτέχνη τότε ΠΑΟΚ, ως μηχανικός ήταν αυτός που είχε σχεδιάσει την Τούμπα όπως είναι σήμερα, την είχε σχεδιάσει, την είχε μελετήσει,εκείνο το μεγάλο γήπεδο ήταν εκείνο που έκανε και τη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ τη δεκαετία του 60,70,80 και μεταγενέστερα. Οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται μεγάλα γήπεδα και πραγματικά είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να έχει καινούριες αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά ξέρετε δεν είναι μόνο το αθλητικό κομμάτι, γιατί μπορεί να πει κάποιος εγώ είμαι οπαδός μιας άλλης ομάδας αλλά σε κάθε περίπτωση οι αθλητικές αυτές καινούριες εγκαταστάσεις μέσα στην καρδιά της Τούμπας, μιας τόσο όμορφης και σημαντικής γειτονιάς της πόλης μας έχουν να κάνουν με περιβαλλοντική παρέμβαση….” υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Για τις υποψηφιότητες στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τα χρίσματα

“Το έχω δηλώσει από πολύ νωρίς εμένα με ενδιαφέρει η πόλη. Η πόλη είναι ο στόχος μου ο προορισμός μου και πιστεύω ότι πρέπει στη δεύτερη θητεία που θα διεκδικήσω να έχουμε τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί όλο αυτό το έργο, όλα αυτά που σας παρουσίασα. Προφανώς τα περισσότερα από αυτά απαιτούν χρόνο για το σχεδιασμό, για την υλοποίηση. Έτσι το έχω δηλώσει εδώ και καιρό ότι θα διεκδικήσω μια δεύτερη θητεία στις εκλογές του 2023, θα διεκδικήσω την επανεκλογή, την επανεπιβεβαίωση των συνδημοτών μου. Όσον αφορά τα χρίσματα εκείνο που με ενδιαφέρει είναι το χρίσμα της πόλης, το χρίσμα και η αγάπη των πολιτών, προφανώς βέβαια οποιαδήποτε στήριξη, βοήθεια από κόμματα, από οργανώσεις στην πορεία είναι θεμιτές…” τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.