Ελλάδα

Ιδιωτικός τομέας: Ένα rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους

Ιδιωτικός τομέας: Ένα rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ιδιωτικός τομέας: Τη διενέργεια ενός rapid test σε εβδομαδιαία βάση προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τους ανεμβολίαστους του ιδιωτικού τομέα

Τη διενέργεια ενός rapid test σε εβδομαδιαία βάση προβλέπει η νέα Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού, Επικρατείας και υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, που ισχύει από την 1η Μαΐου 2022 και τροποποιεί το μέχρι πρότινος ισχύον πλαίσιο (Β’ 4766/16/10/2021).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορονοϊό το τελευταίο εξάμηνο, υποβάλλονται υποχρεωτικά -και με δική τους επιβάρυνση- σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό (rapid test) μια φορά την εβδομάδα. Ο έλεγχος ισχύει μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Κατά την πρώτη εφαρμογή της νέας ΚΥΑ, ο έλεγχος διενεργείται οποτεδήποτε εντός της εργάσιμης εβδομάδας κάθε εργαζομένου, χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω δυσμενή συνέπεια.

Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν από την 1η Μαΐου

Αναστολή covid pass. Δηλαδή αίρεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς.

Επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.

Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι ταξιδιώτες δεν υποχρεούνται στην επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα.

Ορίζεται ένα ράπιντ τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τις ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Πανδημία:

Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας

Εξακολουθούμε να φοράμε τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους και αυτό αποτελεί και ισχυρή σύσταση της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων. Στους εξωτερικούς χώρους δεν χρειάζονται μάσκες. Παραμένει η σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας δείξουν αν μπορούμε να τις βγάλουμε κάποια στιγμή και σε ποιους χώρους, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρινίζει ότι δεν καταργούνται τα μέτρα προστασίας, καταργείται η υποχρεωτική τους τήρηση και οδηγούμαστε σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης με τον κορονοϊό, ο οποίος συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας και συνεπώς ο καθένας από εμάς θα πρέπει να μάθει να συνυπάρχει μαζί του, καθώς επιστρέφει σε σημαντικό βαθμό στις συνήθειες του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments