Ελλάδα

Σύψας: Θα υπάρξει έκρηξη λοιμώξεων από τα μικρόβια

Σύψας: Θα υπάρξει έκρηξη λοιμώξεων από τα μικρόβια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi, Αρχείου

Σύψας: Τα ανθεκτικά ενδονοσοκομειακά μικρόβια είναι πλέον η αιτία για τις πολλές εκρήξεις λοιμώξεων, τα οποία προέρχονται από την πανδημία του κορωνοϊο

Τα ανθεκτικά ενδονοσοκομειακά μικρόβια είναι πλέον η αιτία για τις πολλές εκρήξεις λοιμώξεων, τα οποία προέρχονται από την πανδημία του κορωνοϊού, επεσήμανε ο  καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, κρούοντας έτσι το συναγερμό για το άμεσο μέλλον.

«Δυστυχώς ξέφυγε από το ραντάρ της επιτήρησης η έκρηξη των λοιμώξεων σε ΜΕΘ και θαλάμους. Ξέφυγε γιατί οι καθ’ ύλην αρμόδιοι έπρεπε να ασχοληθούν με τον κορωνοϊό, ρίχτηκαν στη μάχη της επιδημίας» ανέφερε χαρακτηριστικά,  μιλώντας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων, και πρόσθεσε ότι ένα σημαντικό ποσοστό θανάτων στους νοσηλευόμενους με Covid-19 οφείλεται στα πολυανθεκτικά μικρόβια, από τα οποία μολύνθηκαν. Σύψας: Χωρίς ιό το καλοκαίρι του 2022

Τέλος, σημείωσε ότι η Επιτροπή του συστήματος υγείας της Βρετανίας προβλέπει ότι το 2050 η πρώτη αίτια θανάτου παγκοσμίως θα είναι οι λοιμώξεις που προκαλούν τα ανθεκτικά μικρόβια.

Τσιόδρας: 39.000 άνθρωποι κέρδισαν τη ζωή τους χάρη στα εμβόλια

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε σχετικά με την πανδημία και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Τουλάχιστον 39.000 άνθρωποι έχουν κερδίσει τη ζωή τους χάρη στον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊου τα τελευταία δύο χρόνια που μαίνεται η επιδημία, ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιοδρας κατά την έναρξη των εργασιών του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου Λοιμώξεων.

Ο καθηγητής εκτίμησε επίσης πως έπειτα από τη διετία της επιδημίας και τον καταιγισμό της γνώσης για τη λοίμωξη Covid-19 στην επιστημονική κοινότητα, πως είναι ορατό το μέλλον μας με τον έλεγχο και τη διαχείριση της επιδημίας. 5560572-scaled

“Το μέλλον δεν μπορεί να προβλεφθεί”

«Η υβριδική ανοσία που έχει επιτευχθεί στη χώρα μας και την Ευρώπη, δηλαδή ο εμβολιασμός και η φυσική νόσηση, σε συνδυασμό με την καλοκαιρία της εποχής, θα μας βοηθήσουν στην έλεγχο και τη μείωση της επιδημίας μετά το φθινόπωρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιοδρας.

«Το μέλλον δεν μπορεί να προβλεφθεί. Θα κριθεί όμως από τα εμβόλια και τη δυνατότητα διαφυγής του ιού από αυτά. Η κατανομή των εμβολίων δεν έγινε με ομοιογενή τρόπο, γεγονός που επιτρέπει την ανάδυση νέων μεταλλάξεων. Προφανώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων» σημείωσε ο καθηγητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments