Διεθνή

Γαλλία: Άλλαξε όνομα το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλία: Άλλαξε όνομα το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν

Πηγή Φωτογραφίας: twitter-leparisien

Το κόμμα του Μακρόν άλλαξε όνομα, αλλά με άλλο θα κατέβει στις βουλευτικές εκλογές

Σε διαδικασίες ονοματοδοσίας βρίσκονται οι πολιτικοί συσχετισμοί στη Γαλλία ενόψει της αναμέτρησης των βουλευτικών εκλογών.

Χαρακτήρα κόμματος, κι όχι κινήματος αποκτά το κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν,καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εκπροσώπων των κομμάτων της λεγόμενης προεδρικής πλειοψηφίας, το «Εμπρός Γαλλία», θα ονομάζεται  στο εξής «Αναγέννηση».

Στις εκλογές ωστόσο θα κατέλθει υπό την ονομασία «Μαζί», μια συνομοσπονδιακού χαρακτήρα συμμαχία κομμάτων και κινήσεων, της οποίας κεντρικός κορμός θα είναι η «Αναγέννηση» και κεντρικό πρόσωπο αναφοράς ο Μακρόν.

Ανάλογο είναι το σκηνικό και στον χώρο των κομμάτων της αριστεράς τα οποία λίγο πολύ αποφάσισαν πως θα κατέβουν και αυτά από κοινού στις βουλευτικές εκλογές υπό την ονομασία «Νέα Λαϊκή Ένωση για την κοινωνία, την οικολογία και την αλληλεγγύη».

Κεντρικός κορμός θα είναι εδώ η «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν Λικ Μελανσόν ο οποίος θα είναι και το κεντρικό πρόσωπο αναφοράς στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο συνομοσπονδιακός χαρακτήρας των πολιτικών σχηματισμών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ποικιλία των «πολιτικών αποχρώσεων» που συμμαχούν, αλλά και στην επιδίωξη των κομμάτων της κάθε παράταξης να έχει το καθένα τη δική του κοινοβουλευτική ομάδα στη νέα Γαλλική Εθνοσυνέλευση, εξασφαλίζοντας έτσι πολιτική αναγνωρισιμότητα, αλλά και οικονομική ενίσχυση.

Ωστόσο η πολυμορφία της νέας Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης δημιουργεί σκεπτικισμό σε Γάλλους αναλυτές σχετικούς με το βαθμό συνοχής μετεκλογικά τόσο του σχηματισμού υπό τον Μακρόν, όσο και αυτού υπό τον Μελανσόν.

Σε ότι αφορά στην ακροδεξιά, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία κινητικότητα, κυρίως από την πλευρά της Μαρίν Λε Πέν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments