Διεθνή

Ουκρανία: «Η εγκατάσταση του Αζοφστάλ στέκει ακόμη όρθια» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ

Ουκρανία: «Η εγκατάσταση του Αζοφστάλ στέκει ακόμη όρθια» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

Ουκρανία: Ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η εγκατάσταση του εργοστασίου Αζοφστάλ δεν έχει πέσει.

Οι προσπάθειες των Ρώσων να καταλάβουν το Αζοφστάλ συνεχίζονται.  «Χωρίς επιτυχία συνεχίζονται οι προσπάθειες των Ρώσων να καταστρέψουν μονάδες του εργοστασίου χαλυβουργίας Αζοφστάλ. Σε ορισμένα σημεία οι επιθέσεις υποστηρίζονται κι από αεροσκάφη ώστε να καταληφθεί η περιοχή» διεμήνυσε σύμβουλος στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης τόνισε, με τη σειρά του, στην ουκρανική τηλεόραση ότι διεξάγονται διαφόρων ειδών μάχες στο Αζοφστάλ, όπου «ζουν εκατοντάδες άμαχοι, ανάμεσά τους και 30 παιδιά». Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, υποστήριξε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν σφυροκοπούσαν το εργοστάσιο, αντίθετα ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για επανατοποθέτηση των στρατευμάτων.

Τι ανέφερε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ

«Η εγκατάσταση του Αζοφστάλ στέκει όρθια ακόμη» τόνισε, από την πλευρά του, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Παρά τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι η Μαριούπολη βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο του Κρεμλίνου, αυτό δεν ισχύει. Το Αζοφστάλ παραμένει το τελευταίο οχυρό της Μαριούπολης» είχε πει, νωρίτερα, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Η εισβολή των Ρώσων στο εργοστάσιο

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του αχανούς εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανέφερε το απόγευμα της Τετάρτης o σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, Νταβίντ Αραχάμια, μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty.

«Οι απόπειρες κατάληψης του εργοστασίου συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα. Οι Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται ήδη στον χώρο του Αζοφστάλ» μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός επικαλούμενος τον Αραχάμια.

Μέχρι και απόψε το βράδυ η Ουκρανία παραμένει σε επαφή με τις ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Αζοφστάλ, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο είπε πως διεξάγονται «σφοδρές μάχες» διεξάγονται στις εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας, λίγο αφότου η Μόσχα δήλωσε πως δεν έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον αυτού του αχανούς εργοστασίου όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments