Διεθνή

ΕΜΑ: Ελπίζει για έγκριση εμβολίων προσαρμοσμένα στις παραλλαγές της Covid μέχρι το φθινόπωρο

ΕΜΑ: Ελπίζει για έγκριση εμβολίων προσαρμοσμένα στις παραλλαγές της Covid μέχρι το φθινόπωρο

Πηγή Φωτογραφίας: Voice of America, EURACTIV

ΕΜΑ: Ο EMA ανακοίνωσε ότι ελπίζει πως θα έχει εμβόλια προσαρμοσμένα στην αντιμετώπιση παραλλαγών του κορονοϊού που θα εγκριθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι ελπίζει πως θα έχει εμβόλια προσαρμοσμένα στην αντιμετώπιση παραλλαγών του κορονοϊού, όπως η Όμικρον, τα οποία θα εγκριθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

“Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι προσαρμοσμένα εμβόλια πιθανόν να εγκριθούν έως τον Σεπτέμβριο το αργότερο για να είμαστε έτοιμοι για νέες εκστρατείες ανοσοποίησης στην ΕΕ το φθινόπωρο”, δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι, ο επικεφαλής βιολογικών απειλών για την υγεία και της στρατηγικής εμβολίων του EMA.

“Αυτό θα επιτρέψει στους παρασκευαστές-παραγωγούς να προσαρμόσουν αναλόγως τις γραμμές παραγωγής τους”.

Τα εμβόλια mRNA που παρασκευάζονται από την Pfizer-BioNTech και τη Moderna, είναι τα πιο εξελιγμένα και οι κλινικές δοκιμές συνεχίζονται.

Παραμένει ασαφές εάν τα εμβόλια θα στοχεύουν μια ή δύο παραλλαγές σε μια δόση, πρόσθεσε ο Καβαλέρι.

ΠΟΥ: Ο πραγματικός αριθμός των θανάτων της πανδημίας παγκοσμίως σχεδόν τριπλάσιος από τον επισήμως καταγεγραμμένο

Η πανδημία της Covid-19 ευθυνόταν για τον θάνατο 13 έως 17 εκατομμυρίων ανθρώπων στο κόσμο μέχρι το τέλος του 2021, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τους επισήμως καταγεγραμμένους θανάτους, σύμφωνα με νέα εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι αριθμοί αυτοί δίνουν μία ρεαλιστικότερη εικόνα των καταστροφικών – άμεσων και έμμεσων -συνεπειών της χειρότερης πανδημίας εδώ και έναν αιώνα, η οποία συνεχίζει να προκαλεί χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως κάθε εβδομάδα.

«Οι νέες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δείχνουν ότι ο συνολικός απολογισμός των θανάτων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την πανδημία της Covid-19 ανάμεσα στην 1η Ιανουαρίου 2020 και τις 31 Δεκεμβρίου 2021 είναι περίπου 14,9 εκατομμύρια νεκροί (13,3 έως 16,6 εκατομμύρια)», αναφέρεται σε ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού.

Από την έναρξη της πανδημίας, τα στοιχεία των χωρών μελών που συγκεντρώθηκαν από τον ΠΟΥ ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών παγκοσμίως σε 5,4 εκατομμύρια κατά την ίδια περίοδο, αλλά ο οργανισμός  προειδοποιούσε από καιρό ότι οι αριθμοί αυτοί υποτιμούσαν την πραγματικότητα.

«Τα στοιχεία αυτά, που δίνουν τροφή για σκέψη, επισημαίνουν όχι μόνο τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά επίσης την ανάγκη για όλες τις χώρες να επενδύσουν σε πιο ανθεκτικά συστήματα υγείας που θα μπορούν να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες υγείας, ζωτικής σημασίας κατά την διάρκεια των κρίσεων. Και μαζί με αυτά, πιο σταθερά συστήματα ενημέρωσης», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments