Διεθνή

Μπάιντεν: Εγκρίνει νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων

Μπάιντεν: Εγκρίνει νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων
Οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, οπλισμό συνολικής αξίας μέχρι στιγμής 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ένα νέο πακέτο  στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων,  αναμένεται να εγκρίνει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις τεσσάρων Αμερικανών αξιωματούχων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεταφέρει όπλα αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων οβίδων, αντιαεροπορικών συστημάτων Stinger, αντιαρματικών πυραύλων Javelin, πυρομαχικών και drones “Ghost” που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα.

Οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι το τελευταίο πακέτο πιθανότατα θα περιλαμβάνει περισσότερα πυρομαχικά για συστήματα όπως τα οβιδοβόλα. Το Πεντάγωνο λέει ότι έχει ήδη στείλει περίπου 184.000 βλήματα πυροβολικού.

Η ανακοίνωση μπορεί να γίνει εντός των επόμενων 24 ωρών, ανέφεραν δύο από τους αξιωματούχους.

Η νέα δόση των μεταφορών όπλων θα προέλθει από τα υπόλοιπα 250 εκατομμύρια δολάρια στην Προεδρική Αρχή Απόσυρσης, η οποία επιτρέπει στον Πρόεδρο να εξουσιοδοτήσει τη μεταφορά πλεονάζοντος οπλισμού από τα αποθέματα των ΗΠΑ χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου ως απάντηση σε έκτακτη ανάγκη.

Τον περασμένο μήνα ο Μπάιντεν πρότεινε ένα πακέτο βοήθειας 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης στρατιωτικής βοήθειας άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπαιδεύουν ορισμένες ουκρανικές δυνάμεις για το πώς να χρησιμοποιούν συστήματα όπως οι οβίδες, εκτός Ουκρανίας.

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7), συμπεριλαμβανομένου του Μπάιντεν, θα πραγματοποιήσουν βιντεοκλήση την Κυριακή με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ένδειξη ενότητας παραμονή των εορτασμών της Ρωσίας για την Ημέρα της Νίκης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί τον πόλεμο στην Ουκρανία ως μάχη για την προστασία του Ρωσόφωνου πληθυσμού από τους “Ναζί” και την προστασία από αυτό που αποκαλεί αμερικανικλη απειλή για τη Ρωσία, τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Η Ουκρανία και η Δύση απορρίπτουν τον ισχυρισμό του φασισμού ως αβάσιμο και λένε ότι ο Πούτιν διεξάγει έναν απρόκλητο επιθετικό πόλεμο.

Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της λένε ότι αφού απέτυχαν να καταλάβουν την πρωτεύουσα, το Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει αργή πρόοδο στον στόχο τους να καταλάβουν τα ανατολικά και νότια της χώρας, αλλά οι βομβαρδισμοί έχουν επηρεάσει όλο και περισσότερους αμάχους.

Η Ρωσία αρνείται τους ισχυρισμούς και λέει ότι στοχεύει μόνο στρατιωτικούς ή στρατηγικούς χώρους, όχι πολίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments