Πολιτική

Ανδρουλάκης: “Η γιορτή της αναγέννησης της παράταξης” – Χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία [pics]

Ανδρουλάκης: “Η γιορτή της αναγέννησης της παράταξης” – Χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ανδρουλάκης: "Σήμερα με τη συμμετοχή σας δίνεται εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα μας προσπάθεια" - Χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζεται η  εσωκομματική ψηφοφορία στο ΚΙΝΑΛ για την ονοματοδοσία του κόμματος

Χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζεται η  εσωκομματική ψηφοφορία στο ΚΙΝΑΛ για την ονοματοδοσία του κόμματος, με τη συμμετοχή του κόσμου να είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Το μεσημέρι της Κυριακής [8/5] ο Πρόεδρος του κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στη Νέα Σμύρνη, όπου συνομίλησε με τα μέλη του Κινήματος που συρρέουν μαζικά στις κάλπες για την επιλογή του ονόματος της παράταξης, τους αντιπροσώπους στο επικείμενο συνέδριο, τα μέλη στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις.

Όταν έπραξε το εκλογική του δικαίωμα, επεσήμανε πως δίνεται εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα μας προσπάθεια: «Καλώ κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, που πίστεψε και πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης. Σήμερα επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα. Αυτούς που έδωσαν τον αγώνα σε κάθε τοπική κοινωνία για να δυναμώσει το κίνημα μας.

Σήμερα με τη συμμετοχή σας δίνεται εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα μας προσπάθεια. Σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα, θεσμικό προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

Οι κάλπες άνοιξαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής ώστε τα μέλη του ΚΙΝΑΛ θα να αποφασίσουν τόσο για το όνομα όσο και για τους αντιπροσώπους τους στο Συνέδριο και τις ηγεσίες των οργανώσεων. Η λήξη προβλέπεται να γίνει στις 19:00, αλλά μπορεί να υπάρξει κάποια ώρα παράταση, εάν διαπιστωθεί πως υπάρχει ακόμα αρκετός κόσμος.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα συμμετοχής, το «στρατηγείο» στην Τρικούπη αντλεί δεδομένα από 123 εκλογικά τμήματα με tablet. Υπενθυμίζεται ότι τα εκλογικά τμήματα συνολικά, σε όλη την Ελλάδα, είναι 600.

Η αποτύπωση δείχνει με αναγωγή στα εκλογικά τμήματα που δεν έχουν tablet πως μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 50.000.

Παράλληλα, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν για την εκλογή των νομαρχιακών και τοπικών οργάνων του Κινήματος καθώς και για αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος.

Η τελική κατανομή, κατά περιφέρεια, δήμο, στο εξωτερικό σε συνδικαλιστικούς και μαζικούς χώρους, των συνέδρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Το σύνολο των συνέδρων που θα εκλεγούν ανέρχεται σε 4602 , οι οποίοι θα κληθούν το τριήμερο 20-22 Μαΐου, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, να εκλέξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή και τα κεντρικά όργανα του. Στο τελικό σώμα του συνεδρίου θα προσκληθούν ακόμη αριστήνδην μέλη καθώς και προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου.

Εκτός της Κ.Ε και των Κεντρικών Οργάνων του κόμματος, οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο πρόκειται να επικυρώσουν πολιτικό κείμενο Θέσεων στο οποίο θα προσδιορίζεται οι ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς και οι βασικές προγραμματικές του κατευθύνσεις. Βάση αυτών θα εκπονηθεί το εξειδικευμένο εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος τους επόμενους μήνες, στη πορεία προς τις εκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments