Ελλάδα

Δημητριάδης: “Ιδανική ευκαιρία προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού για την Ελλάδα και την Κύπρο”

Δημητριάδης: “Ιδανική ευκαιρία προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού για την Ελλάδα και την Κύπρο”

Πηγή Φωτογραφίας: Youtube, scandroholding, BusinessNews

Δημητριάδης: "Πολλοί Ελλαδίτες που θέλουν να επισκεφτούν τους συγγενείς τους που ζουν στην Κύπρο και μιλάμε για πάνω από 50.000 άτομα"

“Ιδανική ευκαιρία προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού για την Ελλάδα και την Κύπρο”, χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης στην κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα, για την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ελλάδας με την Κύπρο στις 19 Ιουνίου, μετά από 22 χρόνια.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η κυπριακή πλευρά κατάφερε να ενεργοποιήσει τη γραμμή και το χαρακτήρισε ως ένα εγχείρημα που θα πρέπει να αγκαλιαστεί από τον κόσμο. «Μη ξεχνάμε» τόνισε, «ότι είναι πολλοί Ελλαδίτες που θέλουν να επισκεφτούν τους συγγενείς τους που ζουν στην Κύπρο και μιλάμε για πάνω από 50.000 άτομα».

Το πλοίο τύπου ropax M/V DALEELA σημαίας Κύπρου που διαχειρίζεται η εταιρεία Scandro Holding LTD, είναι μεταφορικής ικανότητας 400 ατόμων και 100 οχημάτων. Το πλοίο Θα αναχωρήσει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 19 Ιουνίου από τη Λεμεσό και θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου.

Η γραμμή είναι εποχική και επιδοτούμενη από την κυπριακή κυβέρνηση για τα επόμενα τρία χρόνια με το ποσό των 16,5 εκατ. ευρώ μετά από διαπραγμάτευση και έγκριση από την ΕΕ.

Τέσσερα δρομολόγια μετ΄ επιστροφής θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, 8 τον Ιούλιο, 7 τον Αύγουστο και 3 τον Σεπτέμβριο. Σε περίπτωση βλάβης του πλοίου η εταιρεία θα πρέπει να μεριμνήσει για εφεδρικό, ενώ αφαιρείται ένα ποσό της επιδότησης. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας scandroholding.com/gr/ μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος επιβάτης να δει πληροφορίες για τις τιμές των εισιτηρίων και τα δρομολόγια.

Ουκρανοί καθάρισαν σπάνιας ομορφιάς παραλία της Κύπρου για να πουν «ευχαριστώ»

Η παραλία Ζαπάλο στην Επισκοπή χαρακτηρίζεται ως η πιο άγνωστη, αλλά συνάμα και η πιο μαγική παραλία της Λεμεσού.

Δύσβατος τόπος για να επισκεφτεί κάποιος και μακριά από τα μάτια του κόσμου, καθώς δεν είναι ορατή από κεντρικό δρόμο, αλλά με υπέροχη θέα, η απομονωμένη αυτή περιοχή έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τους απότομους βράχους γεμάτους με φωλιές κυρίως γερακιών.

Στην συγκεκριμένη παραλία που αποτελούν χώρο αναπαραγωγής αρκετών πουλιών, μεταξύ των οποίων και σπάνιων αρπακτικών, έσπευσαν Ουκρανοί που έχουν καταφύγει στην Κύπρο και επιχείρησαν να την καθαρίσουν, στο πλαίσιο περιβαλλοντικής δράσης που διοργανώθηκε – για να ευχαριστήσουν τον κυπριακό λαό.

«Έχουμε μια ημέρα Ευχαριστιών για την Κύπρο, γιατί ο λαός μας είναι πολύ ευγνώμων στην Κύπρο, για το πώς βοηθά τους Ουκρανούς πρόσφυγες, καθώς έχουν ευκαιρίες να έχουν δουλειά, έχουν τα προς το ζην και οικονομική βοήθεια. Ευχαριστούμε την Κύπρο που φιλοξενεί χιλιάδες ανθρώπους», ανέφερε η Ξένια, αντιπρόεδρος της Κοινότητας Ουκρανοκυπριακής Φιλίας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία ουκρανικών οργανώσεων και είναι μέρος μιας δράσης που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα πανευρωπαϊκά. Οπως εξηγεί η Ολένα, από τους διοργανωτές της κυπριακής εκδήλωσης, «την ίδια μέρα, σήμερα δηλαδή, το ίδιο γεγονός συμβαίνει σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, στη Γερμανία, στην Πολωνία, στη Σλοβακία, στη Σλοβενία και σε ορισμένες άλλες χώρες επίσης. Και σε όλες αυτές τις χώρες, οι τοπικές κοινότητες και όλοι οι πρόσφυγες που ήρθαν σε αυτές τις χώρες, αποφάσισαν με αυτόν τον τρόπο να πουν το Ευχαριστώ τους στους ντόπιους».

Οι Ουκρανοί της Κύπρου μάζεψαν δεκάδες μεγάλες σακούλες σκουπιδιών από την παραλία Ζαπάλο, που είναι γνωστή και ως Τρυπητή και μπορεί να την προσεγγίσει κανείς από τον δρόμο από το Κούριο προς το Ιερό του Απόλλωνα. Χάρη στους Ουκρανούς ο μικρός αυτός παράδεισος καθαρίστηκε και περιμένει ενόψει της θερινής περιόδου τους τουρίστες που θα τον επισκεφθούν να σεβαστούν το κάλος του φυσικού αυτού τοπίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments