Διεθνή

Βρετανία: Νέες εμπορικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Βρετανία: Νέες εμπορικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Visa Home

Βρετανία: Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέο πακέτο εμπορικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και της Λευκορωσίας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέο πακέτο εμπορικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και της Λευκορωσίας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει απαγορεύσεις εξαγωγών προοριζόμενων για τη βιομηχανία και υψηλότερους τελωνειακούς δασμούς, ειδικά στο παλλάδιο.

«Αυτό το μεγάλο πακέτο κυρώσεων θα καταφέρει ακόμα περισσότερες ζημιές στη ρωσική πολεμική μηχανή», σχολίασε η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου, η Αν-Μαρί Τρεβέλιαν, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες της.

Οι τελωνειακοί δασμοί θα αυξηθούν κατά 35 εκατοστιαίες μονάδες, ειδικά στην πλατίνα και στο παλλάδιο -πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί κυρίως η αυτοκινητοβιομηχανία-, ενώ οι απαγορεύσεις των εξαγωγών αφορούν αγαθά προοριζόμενα για τη βιομηχανία στη Ρωσία, ειδικά τα βαριά μηχανήματα, αλλά όχι μόνο (χημικά, πλαστικά, καουτσούκ…).

«Η Ρωσία είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους παραγωγούς πλατίνας και παλλάδιου και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το Ηνωμένο Βασίλειο» για την εξαγωγή των προϊόντων αυτών, σύμφωνα με την κυβέρνηση των Συντηρητικών.

Οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν αφορούν εμπορεύματα αξίας 1,7 δισ. λιρών (περίπου 2 εκατ. ευρώ), κατά το Λονδίνο. Συνολικά, οι βρετανικές κυρώσεις έχουν βάλει στο στόχαστρο αγαθά αξίας 4 δισ. λιρών αφότου άρχισε η ρωσική εισβολή στην ουκρανική επικράτεια, την 24η Φεβρουαρίου.

Το Λονδίνο έχει επίσης ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων σε πάνω από 1.000 πρόσωπα και πάνω από 100 επιχειρήσεις μετά την εισβολή.

Βοήθεια 1,3 δις. στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε πως θα χορηγήσει επιπλέον στρατιωτική και οικονομική βοήθεια ύψους 1,3 δισεκατομμυρίου λιρών (1,87 δισεκατομμύρια ευρώ) στην Ουκρανία, ενόψει της βιντεοδιάσκεψης των ηγετών των χωρών της G7 στην οποία έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρωθυπουργός των Συντηρητικών, ο Μπόρις Τζόνσον, είναι ανάμεσα στους κυριότερους υποστηρικτές των προσπαθειών του Κιέβου να αποκρούσουν την εισβολή των δυνάμεων της Ρωσίας που άρχισε την 24η Φεβρουαρίου. Η κυβέρνησή του έχει προμηθεύσει τον στρατό της Ουκρανίας με αντιαρματικούς πυραύλους, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και άλλα όπλα. borisjohnson-_coronavirus_1

Η νέα δέσμευση σχεδόν διπλασιάζει αυτή που είχε γίνει μέχρι σήμερα. Η κυβέρνηση Τζόνσον τονίζει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δημόσια δαπάνη του Ηνωμένου Βασιλείου για οποιονδήποτε πόλεμο έπειτα από αυτούς στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, αν και δεν διευκρίνισε πώς κάνει αυτόν τον υπολογισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments