Διεθνή

Γαλλία: Στη φυλακή ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν για το «Penelope Gate»

Γαλλία: Στη φυλακή ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν για το «Penelope Gate»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Μαζί του καταδικάστηκε και η σύζυγός του, ενώ τους επιβλήθηκε εκτός από τη φυλάκιση και χρηματική ποινή 375.000 ευρώ

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό,  ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί, Φρανσουά Φιγιόν.

Ο πρώην πρωθυπουργός κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για την εικονική πρόσληψη της συζύγου του στο βουλευτικό γραφείο του, επί σειρά ετών. Η σύζυγός του Πενελόπ καταδικάστηκε και αυτή σε φυλάκιση δυο ετών, ενώ το δικαστήριο τους επέβαλε και χρηματική ποινή, ύψους 375.000 ευρώ στον καθένα.

Το ζεύγος Φιγιόν, που δεν ήταν παρόν στη δίκη, επέμεινε –όπως και πρωτόδιακ – ότι η απασχόληση ήταν πραγματική και όχι εικονική, δεν κατάφερε ωστόσο να πείσει το Εφετείο.

Αν το ζεύγος Φιγιόν δεν κάνει χρήση του δικαιώματος αναίρεσης της απόφασης, θα κληθεί ενώπιον δικαστή εκτέλεσης της ποινής, ο οποίος μπορεί να αποφασίσει, για παράδειγμα, αν θα φορέσουν ηλεκτρονικό βραχιόλι ή θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Το σκάνδαλο που ονομάστηκε «Penelope Gate», λόγω της εμπλοκής της συζύγου του Φιγιόν με εικονική θέση εργασίας χαρακτηρίζεται ως πολιτικό-δικαστικός σεισμός από τον γαλλικό Τύπο, που αποκάλυψε τις «δουλειές -φάντασμα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments