Διεθνή

Ουκρανία: Επίσκεψη Σαρλ Μισέλ στην Οδησσό εν μέσω πυραυλικών επιθέσεων – Φυγαδεύτηκε σε καταφύγιο

Ουκρανία: Επίσκεψη Σαρλ Μισέλ στην Οδησσό εν μέσω πυραυλικών επιθέσεων – Φυγαδεύτηκε σε καταφύγιο

Πηγή Φωτογραφίας: Titter @eucopresident

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χρειάστηκε να οδηγηθεί σε καταφύγιο για την ασφάλειά του

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στην Οδησσό εξελίχθηκε επεισοδιακά, αφού χρειάστηκε να καταφύγει σε καταφύγιο, καθώς η πόλη δέχθηκε πυραυλικές επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, την ώρα που ο Σαρλ Μισέλ συναντούσε τον Ουκρανό πρωθυπουργό Ντενίς Σμιγκάλ, «οι συμμετέχοντες χρειάστηκε να διακόψουν τη συνάντηση τους για να βρουν καταφύγιο καθώς πύραυλοι έπληξαν ξανά την περιοχή της Οδησσού». Ο Σαρλ Μισέλ έγραψε στο Twitter ότι μετέβη στην Οδησσό για να γιορτάσει την Ημέρα της Ευρώπης. «Δεν είστε μόνοι. Η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό σας», τόνισε, καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά τη ρωσική επιθετικότητα.

Οι συνομιλίες με  Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος συζήτησε με τον Μισέλ μέσω τηλεδιάσκεψης, τον ευχαρίστησε για το «θάρρος» του και την επίσκεψή του στην Οδησσό, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πολιτική σας υποστήριξη, για την παρουσία σας. Για το γεγονός ότι βλέπετε την Ουκρανία στο εγγύς μέλλον ισότιμη με άλλα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας», υπογράμμισε ο Ζελένσκι.

Ο Σαρλ Μισέλ αναφέρθηκε επίσης στον «αντίκτυπο του ρωσικού πολέμου στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού», ιδίως σε ό,τι αφορά τα σιτηρά, «πολλοί τόνοι» των οποίων είναι «αποκλεισμένοι στο λιμάνι εξαιτίας του ρωσικού αποκλεισμού της Μαύρης Θάλασσας». Όπως τόνισε, ο αποκλεισμός βλάπτει την ουκρανική οικονομία, αλλά εμποδίζει την πρόσβαση του κόσμου σε τρόφιμα ζωτικής σημασίας, δημιουργώντας κινδύνους για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments