Focus

Jill Biden: Ταξίδεψε ως την Ουκρανία για να συναντήσει την Πρώτη κυρία Olena Zelenska

Jill Biden: Ταξίδεψε ως την Ουκρανία για να συναντήσει την Πρώτη κυρία Olena Zelenska

Πηγή Φωτογραφίας: Encyclopedia Britannica

Jill Biden: Η Πρώτη Κυρία της Αμερικής δεν είχε ανακοινώσει ότι θα ταξιδέψει στην εμπόλεμη περιοχή.

Η Jill Biden πέρασε τη Γιορτή της Μητέρας στην Ουκρανία κάνοντας ένα ταξίδι χωρίς να το έχει ανακοινώσει για να συναντήσει τη σύζυγο του προέδρου της χώρας, Olena Zelenska, στην πόλη Uzhhhord.

Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν στην μικρή πόλη που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Ουκρανίας και που βρισκόταν επί δέκα εβδομάδες υπό ρωσική εισβολή

Η συνάντηση έγινε σε ένα σχολείο που έχει μετατραπεί σε άσυλο ανθρώπων που έχουν χάσει τα σπίτια τους και ήταν η πρώτη φορά που η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας κάνει μια δημόσια εμφάνιση μετά τη ρωσική εισβολή.

“Ήθελα να έρθω ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας” είπε η Jill Biden ενώ καθόταν σε ένα θρανίο μέσα στη σχολική αίθουσα “γιατί θέλαμε να δείξουμε στους Ουκρανούς ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Κι αυτός ο πόλεμος υπήρξε κτηνώδεις. Οι Αμερικάνοι στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας”.

Η Zelenska που από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής άρχισε να επικοινωνεί με την Biden, της είπε ότι “θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη γενναία πράξη σας. Γιατί καταλαβαίνουμε τι χρειάζεται για την Πρώτη Κυρία της Αμερικής να έρχεται εδώ εν μέσω πολέμου κι ενώ γίνονται καθημερινά επιθέσεις, ακούγονται σειρήνες κάθε μέρα, ακόμα και σήμερα. Όλοι νιώθουμε τη στήριξή σας και την ηγεσία του Αμερικανού προέδρου αλλά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Γιόρτη της Μητέρας είναι μια συμβολική μέρα για εμάς γιατί νιώθουμε την αγάπη και τη στήριξή σας σε μια τόσο σημαντική μέρα”.

Η Biden έχει διοργανώσει ένα ταξίδι τεσσάρων ημερών στην Ευρώπη για να περάσει χρόνο με οικογένειες προσφύγων στην Ρουμανία και τη Σλοβακία και ταξίδεψε στην πόλη που βρίσκεται 24 χιλιόμετρα από τα σύνορα Ουκρανίας-Σλοβακίας. Πρόκειται για την πρώτη φορά που μια σύζυγος Αμερικανού προέδρου επισκέπτεται μια εμπόλεμη ζώνη από τότε που η Laura Bush είχε φτάσει στο Αφγανιστάν το 2008 για μια επίσκεψη που κράτησε 10 ώρες. Εκτός από την Jill, τον περασμένο μήνα είχαν επισκεφτεί τη χώρα και η Nancy Pelosi με τον Υπουργό εξωτερικών Antony Blinken και τον Υπουργό Άμυνας, Lloyd Austin.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments