Focus

Μακρόν: Το μήνυμα που έστειλε για να διακοπεί η Eurovision

Μακρόν: Το μήνυμα που έστειλε για να διακοπεί η Eurovision

Πηγή Φωτογραφίας: DW - World Today News - BuzzFeed News - Elysee.fr

Μακρόν: Ο δημοσιογράφος Στεφάν Μπερν δεν θα ξεχάσει ποτέ τη στιγμή που του ζητήθηκε να διακόψει τη Eurovision με εντολή του προέδρου

Διαγωνισμός Eurovision 2021, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βρισκόταν σε εξέλιξη και η εκπρόσωπος της Γαλλίας Μπάρμπαρα Πραβί βρισκόταν στη δεύτερη θέση. Τότε ήταν που ο Γάλλος δημοσιογράφος Στεφάν Μπερν έλαβε ένα επείγον μήνυμα από τον Γάλλο πρόεδρο να διακοπεί άμεσα ο διαγωνισμός.

Αιτία οι έντονες φήμες που κυκλοφορούσαν, σύμφωνα με τους οποίους ο Νταμιάνο Νταβίντ, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Måneskin από την Ιταλία, είχε κάνει χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού

«Επικρατούσε απόλυτο χάος», αναφέρει ο Μπερν. «Έλαβα τόσα πολλά μηνύματα στο κινητό μου – ακόμη και από τον Γάλλο πρόεδρο – ότι οι Måneskin θα έπρεπε να αποκλειστούν, λέγοντάς μου: “Σε παρακαλούμε, πρέπει να κάνεις κάτι”».

«Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος βρισκόταν στο Ρότερνταμ για τον διαγωνισμό, μου έστειλε επίσης μηνύματα λέγοντας: “Τι πρέπει να κάνουμε; Τι να κάνουμε; Παρακαλώ κάντε κάτι”».

«Μα τι θα μπορούσα να είχα κάνει; Δεν ήμουν ο διοργανωτής. Δεν είμαι ο πρόεδρος της Eurovision!», λέει ο Μπερνς.

Τυχαίνει, μάλιστα, η πρόεδρος της EBU, η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό, να κατάγεται επίσης από τη Γαλλία. Συμβούλευσε τους πάντες να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Ο τραγουδιστής των Måneskin έκανε αργότερα τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες ήταν αρνητικές. Αλλά ο Μπερν δεν θα ξεχάσει ποτέ τη στιγμή που του ζητήθηκε να διακόψει τη Eurovision με εντολή του Εμανουέλ Μακρόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments