Ελλάδα

Humanity Greece στο pagenews.gr: Τις δύσκολες στιγμές κανένας δεν πρέπει να βρίσκεται μόνος

Humanity Greece στο pagenews.gr: Τις δύσκολες στιγμές κανένας δεν πρέπει να βρίσκεται μόνος

Πηγή Φωτογραφίας: Aimilios Velia

Humanity Greece στο pagenews.gr: Παγκόσμια ημέρα της οικογένειας σήμερα - Ένα ηχηρό μήνυμα από την εθελοντική ομάδα του Humanity Greece

Παγκόσμια ημέρα της οικογένειας σήμερα 15 Μάϊου που έχει καθιερωθεί επίσημα από τον ΟΗΕ και η σκέψη μας είναι σε όλα τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς οικογένεια. Η σκέψη μας είναι σε όλους εκείνους μικρούς και μεγάλους που δεν έχουν λάβει την αγάπη και την συντροφιά των συγγενών τους ή έχουν βρεθεί σε τοξικά οικογενειακά περιβάλλοντα. Στις οικογένειες που λόγω της πολύπλευρης κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία 15 χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες. Οικογένεια είναι οι άνθρωποι που διαλέγουμε να είναι δίπλα μας καθημερινά.

Χρόνια πολλά σε όλες τις οικογένειες που δημιουργούνται μέσα από δυσκολίες, συμβιβασμούς αλλά και λόγω ανάγκης. Μια πολύ σημαντική μέρα που πρέπει να μας υπενθυμίζει πως ο εθελοντισμός δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα του κράτους, αλλά μπορεί να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα όπως επισημαίνει η εθελοντική ομάδα του Humanity Greece: «Τις δύσκολες στιγμές της ζωής μας κανένας δεν πρέπει να βρίσκεται μόνος του, κανένας δεν πρέπει να ντρέπεται ή να φοβάται που αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα».

Μέσα σε 8 μόλις μήνες οι εθελοντές του Humanity Greece με την συνεχή προσφορά του κόσμου έχουν στείλει δεκάδες χιλιάδες πακέτα στήριξης στις πυρόπληκτες, σεισμόπληκτες, μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες της χώρας δημιουργώντας συνέργειες με οργανισμούς της ΚτΠ. Τα προβλήματα πολλά, η ανάγκη για προσφορά όμως είναι ακόμη μεγαλύτερη και οι νέοι εθελοντές δρουν εδώ και τώρα για την στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων νοικοκυριών.

Από τις καταστροφικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2021, μέχρι και τον πόλεμο στην Ουκρανία, που μαίνεται μέχρι αυτή την ώρα, οι εθελοντές του Humanity Greece στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη, κι έχουν πληγεί από ανυπολόγιστες καταστροφές.

Το 1ο Εθελοντικό Πρότυπο Συντονιστικό Κέντρο λειτουργεί για αποθήκευση και διαλογή των αγαθών πριν την αποστολή τους σε οποιαδήποτε συνθήκη κρίνεται απαραίτητη. Σε εβδομαδιαία βάση στηρίζει ολιστικά, συνδέοντας τους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν με τα άτομα που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Το Κέντρο δέχεται τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής, ζωοτροφές, βρεφικά είδη, φάρμακα και κλινοσκεπάσματα.

Ο νέος αυτός χώρος, θέτει τα πλαίσια ενός νέου διαλόγου για τον Εθελοντισμό με σκοπό την απαλοιφή των αγκυλώσεων, την αξιοποίηση και ανάδειξη κάθε ενέργειας με θετικό πρόσημο, που έχει επιτευχθεί έως σήμερα.

Η παρουσία του Humanity Greece, είναι ηχηρή και ουσιαστική, καθώς δεν δηλώνεται μόνο μέσω των αποστολών που πραγματοποιούνται, αλλά και μέσα από τις συναντήσεις με ανθρώπους, που, έχασαν την περιουσία τους, λόγω των έκτακτων περιβαλλοντικών καταστροφών.

Ακόμη, είναι εδώ για να καλύψει τις διαρκείς ανάγκες σε ιδρύματα φιλοξενίας παιδιών αλλά και αρκετών οργανισμών στην Ελλάδα, για την στήριξη των μονογονεϊκών, τρίτεκνων οικογενειών και των ευπαθών ομάδων και τέλος, για να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε κοινωνικές δομές, για άτομα, που ζουν στον δρόμο χωρίς στέγη και τροφή.

Μια πολύ σημαντική επισήμανση για το έργο της ομάδας είναι πως έχοντας ως γνώμονα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, το Humanity Greece, έχει συνάψει συνεργασίες με ανακυκλωτικές εταιρείες, κοινωνικές επιχειρήσεις και περιβαλλοντικούς οργανισμούς, ώστε να αποφευχθεί η απόρριψη των υλών και να επιτευχθεί η διατήρηση ενός μειωμένου περιβαλλοντικά αποτυπώματος. Γιατί η κλιματική κρίση είναι γεγονός.

Θα τους βρεις στο 1ο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο της χώρας, Μυλλέρου 76 – Μεταξουργείο.

Instagram: https://www.instagram.com/humanitygreece/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments