Ελλάδα

Τουρισμός: “Απογειώθηκε” τον Απρίλιο η κίνηση των τουριστών στα Χανιά

Τουρισμός: “Απογειώθηκε” τον Απρίλιο η κίνηση των τουριστών στα Χανιά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τουρισμός: "Απογειώθηκε" τον Απρίλιο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, η κίνηση των επιβατών στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων

“Απογειώθηκε” τον Απρίλιο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, η κίνηση των επιβατών στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων που μάλιστα «άγγιξε» την κίνηση του Απριλίου του 2019, όταν μέσω του αεροδρομίου είχαν διακινηθεί 169.261 επιβάτες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Fraport, τον Απρίλιο του 2022 μέσω του «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», διακινήθηκαν 168.801 επιβάτες, έναντι 14.489 τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Η αύξηση ήταν 1.065%.

Ειδικότερα, κατά τον Απρίλιο 2022, με πτήσεις εξωτερικού διακινήθηκαν 114.951 επιβάτες, έναντι μόλις 210 τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Με πτήσεις εσωτερικού 53.850 επιβάτες, έναντι 14.270 τον περσινό Απρίλιο. Μέσω του «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», τον φετινό Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν 2.843 πτήσεις, έναντι 1.079 πέρυσι.

O περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στα εγκαίνια της έκθεσης World Tourism Expo

“Με σχέδιο και μεθοδικότητα εργαζόμαστε καθημερινά προκειμένου να καθιερώσουμε την Αττική ως έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διεθνώς”, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Γ.  Πατούλης στα εγκαίνια της έκθεσης World Tourism Expo, στο Περιστέρι, που τέλεσε μαζί με την πρόεδρο του ΕΟΤ Α. Γκερέκου.

Στην τελετή παραβρέθηκε και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος, ενώ ο κ.  Πατούλης κατά την περιήγηση του  στα περίπτερα της Έκθεσης ενημερώθηκε για τις νέες τουριστικές τάσεις και  τις προοπτικές ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, που είναι στις βασικές θεματικές της έκθεσης.

Στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων επισήμανε: «Ο θεματικός τουρισμός συμπορεύεται με τη στρατηγική μας για την τουριστική ανάπτυξη της μεγαλύτερης Μητροπολιτικής Περιφέρειας της χώρας. Πέρα από τον αδιαμφισβήτητο ιστορικό και πολιτιστικό της θησαυρό, η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, έχει να επιδείξει άριστα σε ποιότητα αγροτικά προϊόντα πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής. Και επενδύουμε συστηματικά σ’αυτή την τάση. Οι ταξιδιωτικοί προορισμοί από όλο τον κόσμο σήμερα αναπτύσσουν στρατηγικές για την ανάδειξη της γαστρονομικής τους ταυτότητας και των ιδιαίτερων γευστικών πολιτισμών του κάθε τόπου, ώστε να αυξήσουν την επιρροή στις επιλογές προορισμού των τουριστών».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη φετινή χρονιά και ενδεικτικά παρέθεσε τα εξής στοιχεία του διεθνούς αεροδρομίου  Αθηνών: το πρώτο τρίμηνο του 2022 παρουσιάστηκε  ανάκαμψη στην επιβατική κίνηση που έφτασε το 64% του επιπέδου του 2019 -προ COVID19-,ενώ ήδη στο πρώτο 15ήμερο του Απριλίου το ποσοστό αυτό υπερέβη το 80%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments