Focus

Πρίγκιπας Αλβέρτος: Πως έγινε πραγματικά η γνωριμία των γονιών του

Πρίγκιπας Αλβέρτος: Πως έγινε πραγματικά η γνωριμία των γονιών του

Πηγή Φωτογραφίας: Pinterest- Livingly

Πρίγκιπας Αλβέρτος: Ο πρίγκιπας του Μονακό έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πώς γνωρίστηκαν η Grace Kelly και ο πρίγκιπας Rainier.

Μοιάζει σαν ένα σύγχρονο παραμύθι, η ιστορία γνωριμίας της Grace Kelly με τον πρίγκιπα Rainier του Μονακό, γεγονός που επιβεβαιώνουν οι πληροφορίες που έδωσε πριν από λίγο καιρό ο γιος τους, πρίγκιπας Αλβέρτος.

Όπως γνωρίζουμε, matchmaker του ζευγαριού αποτέλεσαν η ηθοποιός Olivia de Havilland και ο σύζυγός της και δημοσιογράφος του περιοδικού Paris-Match, Pierre Galante, που σκέφτηκαν την ιδέα να προτείνουν μία συνάντηση μεταξύ τους, αφού είχαν διαπιστώσει πως μαζί θα ήταν ένα εξαιρετικό ζευγάρι.

Η Kelly αφού συνεννοήθηκε με τη MGM που χρηματοδοτούσε το ταξίδι της στις Κάννες για να πάρει την έγκριση, είπε το ναι για την επικείμενη συνάντηση. Ωστόσο, όταν το Παλάτι προσκάλεσε την Kelly την επόμενη ημέρα στις 4 το απόγευμα, η ίδια αρνήθηκε, δεδομένου ότι έπρεπε να βρίσκεται στις 5.30 στη δεξίωση που θα γινόταν προς τιμήν της για τη νέα της ταινία. Εν τέλει κανονίστηκε για τις 3, όπου η ηθοποιός είπε το ναι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εκείνο το πρωινό ήταν γεμάτο από αναπάντεχες καταστάσεις, αφού εξαιτίας κάποιας απεργίας δεν είχε ρεύμα η περιοχή, με αποτέλεσμα η ηθοποιός να μην μπορεί να κάνει πολλά, αφού βγήκε από το μπάνιο. Παρόλα αυτά, ήταν τόσο εκθαμβωτική που έτσι κι αλλιώς δεν θα χρειαζόταν κάτι παραπάνω. Αφού κατέβηκε από το ξενοδοχείο και μπήκε στο αμάξι που την περίμενε, πλήθος δημοσιογράφων είχαν μαζευτεί, με αποτέλεσμα η ηθοποιός να καθυστερήσει.

Ωστόσο, όταν έφτασαν στο Παλάτι, ο πρίγκιπας Rainer δεν ήταν εκεί. Όπως αφηγήθηκε ο πρίγκιπας Αλβέρτος, με το που εισήλθε στο Παλάτι, την υποδέχθηκε ο προσωπικός γραμματέας του Rainier και για 55 λεπτά, ο υπεύθυνος του Παλατιού, Michel Demaurizi, την κρατούσε απασχολημένη με ένα τουρ, περιμένοντας για τον πρίγκιπα.

Ο Demaurizi τής έκανε ξενάγηση στα διάφορα δωμάτια, δείχνοντάς της έργα τέχνης από την εποχή του Ναπολέοντα, τα οποία είχε συλλέξει ο παππούς του Rainier, εξήγησε ο Αλβέρτος στο περιοδικό Paris-Match

Ενώ η ώρα περνούσε και η Kelly έπρεπε να φύγει για να ετοιμαστεί για τη δεξίωση, στις 4 το απόγευμα εμφανίστηκε ο πρίγκιπας Rainier. Όταν ο πρίγκιπας του Μονακό τη ρώτησε αν θα ήθελε να της κάνει ξενάγηση το 225 δωματίων Παλάτι, η ίδια απάντησε πως ήταν καλυμμένη. “Από τη στιγμή που η επίσκεψη είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, δεν υπήρχε τίποτα για τον πρίγκιπα να δείξει, εκτός από τους κήπους”, πρόσθεσε ο Αλβέρτος.

Το ζευγάρι κατευθύνθηκε προς τον εξωτερικό χώρο, όπου ο Rainier τής έδειξε τον προσωπικό του ζωολογικό κήπο. Και εκείνη ήταν η στιγμή, όπως αναφέρει ο γιος τους, Αλβέρτος, που η ατμόσφαιρα άλλαξε και οι δυο ήταν πιο χαλαροί. “Ο πατέρας μου με ευκολία άφησε τη γοητεία του να δουλέψει και ένας διάλογος ξεκίνησε”, δήλωσε ο πρίγκιπας του Μονακό.

Η ώρα είχε περάσει και η Grace Kelly δεν είχε χρόνο να υπογράψει καν το βιβλίο των επισκεπτών. Συνεπώς, εύκολα η συνάντηση θα μπορούσε να μην είχε γίνει γνωστή, σαν να μη συνέβη ποτέ, αν δεν ακολουθούσαν τα υπόλοιπα γεγονότα. Αντίθετα, μέχρι σήμερα υπάρχουν “στοιχεία”, όπως το φόρεμα που φόρεσε κατά τη γνωριμία τους η Kelly, το οποίο φυλάσσεται προσεκτικά, ως μέρος της συλλογής του Παλατιού.

Και από εκείνη τη στιγμή, το ζευγάρι ξεκίνησε να αλληλογραφεί, κρατώντας τη σχέση τους μυστική, μέχρι που ο πρίγκιπας Rainier ταξίδεψε στην Αμερική προκειμένου να ζητήσει σε γάμο τη θρυλική ηθοποιό, λίγους μήνες από την πρώτη τους συνάντηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments