Focus

Η Λόρα Ντερν άλλαξε ριζικά την καριέρα της μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Jurassic Park»

Η Λόρα Ντερν άλλαξε ριζικά την καριέρα της μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Jurassic Park»

Πηγή Φωτογραφίας: Celebrity Dresses

Μετά το Jurassic Park, στη Λόρα Ντερν προσφέρθηκαν πολλοί πρωταγωνιστικοί ρόλοι αλλά εκείνη επέλεξε μια εξαιρετικά σκοτεινή φεμινιστική κωμωδία που ονομαζόταν Citizen Ruth

Οι αντι-ήρωες, τα φεμινιστικά είδωλα και το δικαίωμα της γυναίκας στο να έχει τον πρώτο λόγο δεν ήταν ακριβώς κύρια θέματα στον κινηματογράφο τη δεκαετία του 1990. Αλλά ο σκηνοθέτης Alexander Payne και ο συνάδελφός του Jim Taylor σκέφτηκαν ότι η πραγματική μάχη της Martina Greywind ενάντια στην πολιτεία της Βόρειας Ντακότα για πρόσβαση σε έκτρωση ήταν το ιδανικό θέμα για μια σκοτεινή κωμωδία με πρωταγωνίστρια τη Λόρα Ντερν. Αυτή, η ταινία ονομαζόταν Citizen Ruth και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 1996 και είναι μια από τις πιο υποτιμημένες ταινίες της Laura.

Εκείνη την εποχή, η Λόρα ήταν μια από τις καλύτερες σταρ του κινηματογράφου. Η απαράμιλλη επιτυχία του Jurassic Park, παρά τα ελαττώματα του, την έκανε ευρέως γνωστή Αλλά αντί να πάρει μέρος σε άλλες υπερπαραγωγές, η Λάουρα αποφάσισε να υποδυθεί μια κατάδικη, η οποία κατάφερε να πάρει πισω τα τέσσερα παιδιά της από το κράτος παρότι που περίμενε ένα πέμπτο παιδί. Ήταν μια παράξενα τολμηρή επιλογή, αλλά την καθιστούσε μια από τις καλύτερες και πιο τολμηρές ηθοποιούς της γενιάς της. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε και τεράστιος κίνδυνος.

Γιατί η Λόρα Ντερν άλλαξε την καριέρα της μετά το Jurassic Park;

Η Laura Dern δήλωσε πόσο ενθουσιασμένη είναι που επιστρέφει στο franchise Jurassic Park για το επερχόμενο Jurassic World: Dominion. Έχει επίσης συμμετάσχει σε ταινία Star Wars. Επομένως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν σε μια ή δύο υπερπαραγωγές. Αλλά αποφάσισε να πάρει την καριέρα της σε μια ριζοσπαστική νέα κατεύθυνση μετά την πρώτη ταινία JP.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης της στο Vulture, η Λόρα Ντερν σκέφτηκε τη δυνατή σχέση που έχτισε με τον σκηνοθέτη της Πολίτης Ρουθ, Αλεξάντερ Πέιν, ενώ γύριζε την ταινία. Τον περιέγραψε ως «οικογένεια». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ηθοποιός της λίστας Α κάνει εμφάνιση σχεδόν σε κάθε ταινία του. Αυτό περιλαμβάνει τη Νεμπράσκα και το Downsizing. Εκτός από τη δυνατή φιλία της με τον Αλέξανδρο, και πολλά από τα άλλα μέλη του καστ και του συνεργείου, η πρωταγωνίστρια στην ταινία επέτρεψε επίσης στη Λόρα να είναι ο ηθοποιός που πάντα ήθελε να είναι.

«Ήμουν σε μια πολύ τυχερή στιγμή στην καριέρα μου, καθώς μου δόθηκαν πολλές ευκαιρίες», είπε η Laura στο Vulture. «Εκείνη την εποχή, έκανα τις επιλογές ως ηθοποιός που με μεγάλωσαν οι γονείς μου να κάνω, δηλαδή «Κάνε αυτό που νιώθεις στη ψυχή σου παίξε τους ρόλους που σου μιλάνε, προκάλεσε τον εαυτό σου, γίνε τολμηρός, γίνε ριζοσπαστικός». Νοιαζόμουν πολύ, και εξακολουθώ να νοιάζομαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Μετά την απίστευτη επιτυχία του Jurassic Park, στη Laura προσφέρθηκαν πολυάριθμες ταινίες franchise και blockbusters. Ενώ είχε μια εντυπωσιακή καριέρα πριν από το κλασικό του Στίβεν Σπίλμπεργκ, υποδυόμενη την Δρ Έλι Σάτλερ την εκτόξευσε σε μια νέα στρατόσφαιρα επιτυχίας. Αλλά η Λόρα δεν το ήθελε αυτό. Ήθελε να διαλέξει ταινίες που της μιλούσαν.

“[Απέρριψα μερικές] μεγάλες επιτυχίες που ήταν καλοί ρόλοι σταρ του κινηματογράφου για γυναίκες. Και μερικές από αυτές ήταν υπέροχες, διασκεδαστικές ταινίες. Αλλά σκεφτήκαμε ότι αυτή ήταν μια απίστευτα λεπτή και τρομακτική στιγμή για το Roe v. Wade.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments