Διεθνή

Γαλλία: Αυτές είναι οι καλλιέργειες που στρέφονται οι αγρότες εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία

Γαλλία: Αυτές είναι οι καλλιέργειες που στρέφονται οι αγρότες εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Γαλλία: Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία έχει φέρει πολλές ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα, όπου ένα από αυτά είναι και τα ηλιοτρόπια, μιας και η τιμή του έχει φτάσει στα... ύψη

Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία έχει φέρει πολλές ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα, όπου ένα από αυτά είναι και τα ηλιοτρόπια, μιας και η τιμή του έχει φτάσει στα… ύψη. Αυτό το γεγονός έχει βάλει τους αγρότες να επιστρέψουν εκ νέου στην καλλιέργεια τους, μιας και το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει φέρει μεγάλα κέρδη.

Ένας από τους αγρότες που πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση είναι ο Ρεζίς Μπονάν, ο οποίος είναι στο Εσάρ-εν-Μποκάζ, στη Δυτική Γαλλία, όπου τόνισε πως ο πόλεμος έχει φέρει έκρηξη στις τιμές.

«Πήραμε την απόφαση τον Μάρτιο, ειδικά δυστυχώς με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την έκρηξη στις τιμές του ηλιοτρόπιου. Ξεκίνησα την καλλιέργεια ηλιοτρόπιου πριν από 20-25 χρόνια. Σταματήσαμε όμως λόγω παράσιτων και πουλιών, γιατί έπρεπε να το ξανασπείρουμε, αυτό προκάλεσε προβλήματα. Με τιμές στα 300,350 ευρώ, ήταν μια καλλιέργεια που δεν είχε πολύ κέρδος, οπότε ήταν καλύτερο να καλλιεργήσουμε καλαμπόκι, σιτάρι ή ελαιοκράμβη και το αφήσαμε λίγο στην άκρη», λέει ο Ρεζίς.

Εξαιτίας του πολέμου βασικά τρόφιμα γίνονται όλο και πιο ακριβά και πιο λίγα σε αριθμό, ανεβάζοντας έτσι τις πιθανότητες για ελλείψεις τροφίμων και που μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικό αναβρασμό ιδιαίτερα σε ευάλωτες περιοχές του κόσμου, όπως είναι η Αφρική.

Τον προηγούμενο μήνα η Ινδία δήλωσε έτοιμη να στείλει τρόφιμα στον υπόλοιπο κόσμο. Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι είπε στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι η χώρα είναι «έτοιμη να προμηθεύσει τον κόσμο με αποθέματα τροφίμων από αύριο», εάν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου το επιτρέψει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments