Διεθνή

Οδησσός: Ουκρανοί στρατιώτες ανακάλυψαν αρχαίους ελληνικούς αμφορείς

Οδησσός: Ουκρανοί στρατιώτες ανακάλυψαν αρχαίους ελληνικούς αμφορείς

Πηγή Φωτογραφίας: ERT, Αρχείου

Οδησσός: Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro αναφέρει ότι κατά την οχύρωση της περιοχής της Οδησσού Ουκρανοί στρατιώτες ανακάλυψαν αρχαίους αμφορείς ελληνικής προέλευση

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, σε σημερινό δημοσίευμά της, αναφέρει ότι κατά την οχύρωση της περιοχής της Οδησσού από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, Ουκρανοί στρατιώτες ανακάλυψαν αρχαίους αμφορείς ελληνικής προέλευσης που χρονολογούνται στον 5ο ή 4ο αιώνα π.Χ..

Η ακριβής περιοχή αυτής της ανακάλυψης δεν αναφέρεται στις ανακοινώσεις του ουκρανικού στρατού. Ωστόσο οι στρατιώτες δήλωσαν ότι ανακάλυπταν “κάθε μέρα” θραύσματα αγγείων, σημάδι ενός αρχαιολογικά πλούσιου περιβάλλοντος, τα οποία παραδόθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Οδησσού.

Ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

Επίθεση στην πόλη – λιμάνι της Οδησσού εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της περιφερειακής διοίκησης αρκετοί πύραυλοι έπληξαν την πόλη της νότιας Ουκρανίας το Σάββατο. Οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην πόλη, αφότου στόχοι στην περιοχή περιμετρικά της Οδησσού επλήγησαν από τέσσερις πυραύλους .

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν σύννεφα μαύρου καπνού να υψώνονται πάνω από την πόλη. odessa1

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο twitter, ο κύριος στόχος της ρωσικής επίθεσης ήταν το Odessa Aviation Factory, το οποίο ασχολείται με την επισκευή και συντήρηση των τουρκικών drones, Bayraktar TB2.

Η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας είπε ότι η Ρωσία εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους στην Οδησσό νωρίτερα σήμερα, γράφοντας:

«Ο εχθρός συνεχίζει όχι μόνο τη φυσική καταστροφή των υποδομών της περιοχής, αλλά και την ψυχολογική πίεση στον άμαχο πληθυσμό. Δεν υπήρξαν θύματα από τις επιθέσεις με πυραύλους», ανέφερε.

Συνεχείς οι ρωσικοί βομβαρδισμοί και στην περιοχή του Χάρκοβο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, ένας πύραυλος έπεσε στην οροφή του Εθνικού Μουσείου Hryhoriy Skovoroda, ενός μουσείου αφιερωμένου σε έναν Ουκρανό φιλόσοφο.

 Περισσότεροι από τους μισούς μαχητές έχουν απομακρυνθεί από το Αζοφστάλ

Περισσότεροι από τους μισούς Oυκρανούς μαχητές, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ της Μαριούπολης, έχουν απομακρυνθεί, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών που ελέγχουν την περιοχή, τον Ντένις Πουσίλιν.

Δεν είναι ακόμη σαφές σε πόσους μαχητές αναφερόταν ο Πουσίλιν και το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τον ισχυρισμό του. oukrania-marioupoli-azovstal

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments