Ελλάδα

Δίκη Τοπαλούδη: “Εν μέρει αισθάνομαι δικαιωμένη – Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα”

Δίκη Τοπαλούδη: “Εν μέρει αισθάνομαι δικαιωμένη – Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δίκη Τοπαλούδη: Δικαιωμένοι, έως ένα βαθμό, δήλωσαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη με την απόδοση δικαιοσύνης για την απώλεια με τρόπο άγριο της κόρης τους

Δικαιωμένοι, έως ένα βαθμό, δήλωσαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη με την απόδοση δικαιοσύνης για την απώλεια με τρόπο άγριο της κόρης τους, μιας ξέρουν πως ο Ποινικός κώδικας έχει πολλά κενά.

Η μητέρα της φοιτήτριας που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των δύο σχεδόν συνομηλίκων της καταδικασθέντων επανέφερε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, το θέμα που από καιρό θέτει για πραγματική έκτιση της ισόβιας κάθειρξης σε περιπτώσεις ειδεχθών εγκλημάτων.

«Εν μέρει αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα» τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Κούλα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη.

Ο πατέρας της βάναυσα κακοποιημένης και δολοφονημένης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, ευχαρίστησε ονομαστικά τα τακτικά μέλη του Δικαστηρίου και τους ενόρκους για την απόφαση που έλαβαν εξαντλώντας τη δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος.

«Η δικαίωση είναι στιγμιαία. Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί. Τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι».

Απόρριψη όλων των ελαφρυντικών – Μόνο μια προσχηματική συγγνώμη

Οι συνήγοροι της υπεράσπισης της Ελένης Τοπαλούδης ζήτησαν να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά που πρότειναν δικηγόροι των κατηγορουμένων για το βιασμό και το φόνο της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Αυτή την ώρα συζητούνται οι ποινές που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους.

Στο άκουσμα της απόφασης η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας Κούλα Αρμουτίδου πλησίασε το εδώλιο όπου κάθονται οι δυο καταδικασθέντες και είπε στον κατηγορούμενο με καταγωγή από τη Ρόδο: «Να τους καμαρώσω θέλω… θέλω να σε δω». topaloudi-diki-mama_1

Ωστόσο, η δήλωση του συνηγόρου του Ροδίτη καταδικασθέντα σχετικά με την ανθρωποκτονία την οποία χαρακτήρισε «μη αποτρόπαιο έγκλημα» προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη.

«Είσαι υπερασπιστής του φονιά ! Τι λες ρε; Ντροπή σου! Τα κωλόπαιδα, τα τέρατα άκου δεν ήταν αποτρόπαιο» ήταν μερικά από τα όσα ακούστηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments