Πολιτική

Ζέφη Δημαδάμα στο pagenews.gr: Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη εθνική και ευρωπαϊκή συγκυρία

Ζέφη Δημαδάμα στο pagenews.gr: Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη εθνική και ευρωπαϊκή συγκυρία
Δήλωση για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ πραγματοποίησε στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου η Ζέφη Δημαδάμα Διδάσκουσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PesWomen), τ. αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Δήλωση για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ πραγματοποίησε στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου η Ζέφη Δημαδάμα.

Ολόκληρη η δήλωση

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία εθνική αλλά και ευρωπαϊκή για να επαναφέρει μια ισχυρή σοσιαλιστική ατζέντα η οποία μπορεί να δώσει λύσεις και να διασφαλίσει τις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης της δικαιοσύνη στη χώρα μας.

Οι συνέπειες της πανδημίας, της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία  είναι επώδυνες και προκαλούν μεγάλη αβεβαιότητα και πολλαπλές κρίσεις. Το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ  και για κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα που προσέρχεται και περιμένει με ελπίδα το προγραμματικό σχέδιο διακυβέρνησής μας είναι απαιτητικό και δύσκολο ειδικά σε μια περίοδο βαθιάς υγειονομικής, οικονομικής και πολιτικής κρίσης.

Για αυτό και είμαστε εδώ με χιλιάδες πολίτες που προσήλθαν στις εσωκομματικές μας διαδικασίες αλλά και όλο τον προοδευτικό κόσμο για να απαντήσουμε με γνώμονα τη δικαιοσύνη στις προκλήσεις προασπίζοντας τη δημοκρατία χωρίς κανένα περιθώριο σε ακραίους, λαϊκιστές, συντηρητικούς ή ακροδεξιούς να επανακάμψουν.

Έτσι προχωράμε στο δρόμο που χάραξε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, εμπλουτίζοντας και ενδυναμώνοντας το Κίνημα μας, για μια  σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που θα μας ξαναφέρει δυναμικά στο προσκήνιο, με σύνθεση, με συναίνεση και χωρίς διχαστικές και μικροκομματικές τακτικές.

Η ίδια η Φώφη ποτέ δεν χαρίστηκε σε κανέναν, αντίθετα υπερασπίστηκε συστηματικά τις αρχές της. Αυτό ήταν που την έκανε να ξεχωρίζει σε ένα ανδροκρατούμενο πολιτικό τοπίο, ότι ήταν μαχητική χωρίς να είναι προσβλητική και για αυτό έχουμε χρέος να συνεχίσουμε το έργο της και να την προσπάθεια της να αναδεικνύονται περισσότερες γυναίκες μπροστά. Γιατί η ισότητα των φύλων αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατίας.

*Ζέφη Δημαδάμα -Διδάσκουσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PesWomen), τ. αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments