Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Συναγερμός – Ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Συναγερμός – Ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα
Πρόκειται για ζευγάρι τουριστών, οι οποίοι θα νοσηλευτούν στο νοσοκομείο "Αττικόν" σε δωμάτια αρνητικής πίεσης

Ύποπτο κρούσμα μόλυνσης από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται και στη χώρα μας.

Πρόκειται για τουρίστα, άνδρα 29 χρόνων, που είχε ταξιδέψει στην Κεφαλονιά μαζί τη σύντροφό του για διακοπές. Ο νεαρός άνδρας φέρει δερματικά εξανθήματα και άλλα συμπτώματα που παραπεμπουν σε αυτά της ευλογιάς των πιθήκων.

Οι υγειονομικές αρχές της Κεφαλονιάς που αξιολόγησαν το περιστατικό, το χαρακτηρίζουν ως ύποπτο για ευλογιά των πιθήκων.

Ήδη οργανώνεται η διακομιδή του άνδρα από το ΕΚΑΒ, αλλά και της συντρόφου του με όλα τα σχετικά μέτρα ασφαλείας. Θα μεταφερθούν σε ειδική κάψουλα (όπως τα κρούσματα Covid19) για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το ζευγάρι θα νοσηλευθεί σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ευρώπη

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα περισσότερα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, μια ημέρα μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος, ενώ σήμερα καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα και στο καντόνι της Βέρνης στην Ελβετία την ώρα που η Ισπανία ανακοίνωνε 23 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Εντοπίσαμε πολλούς ασθενείς στην Ολλανδία με ευλογιά των πιθήκων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας.

Στην Ελβετία το κρούσμα είναι ένα πρόσωπο που μολύνθηκε μέσω «στενής σωματικής επαφής στο εξωτερικό», ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση το καντόνι.

Το πρόσωπο αυτό συμβουλεύτηκε έναν γιατρό επειδή είχε εμφανίσει πυρετό, εξάνθημα και ένιωθε άσχημα, ανακοίνωσε το καντόνι και πρόσθεσε ότι έχει απομονωθεί στο σπίτι του και η νόσος εξελίσσεται με ήπιο τρόπο.

Το ολλανδικό Ινστιτούτο δεν ανακοίνωσε ακριβή αριθμό ή λεπτομέρειες σχετικά με τους μολυσμένους αλλά είπε ότι περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν μετά το σαββατοκύριακο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments