Διεθνή

Ζελένσκι: “Διεθνής συμφωνία για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από τη Ρωσία”

Ζελένσκι: “Διεθνής συμφωνία για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από τη Ρωσία”

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters, Αρχείου

Ζελένσκι: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πρότεινε να υπογραφτεί διεθνής συμφωνία με συμμάχους της χώρας του για να εξασφαλιστεί πως θα καταβληθούν ρωσικές αποζημιώσεις για τις ζημιές του πολέμου

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε να υπογραφτεί διεθνής συμφωνία με συμμάχους της χώρας του για να εξασφαλιστεί πως θα καταβληθούν ρωσικές αποζημιώσεις για τις ζημιές του πολέμου.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, που ερίζει πως η Ρωσία προσπαθεί να καταστρέψει όσο περισσότερες υποδομές της Ουκρανίας μπορεί, υποστήριξε πως έτσι θα σταλεί το μήνυμα ότι οι χώρες που εξαπολύουν επιθέσεις θα υποχρεώνονται να πληρώσουν για τις πράξεις τους.

«Καλούμε τις χώρες εταίρους μας να υπογραφτεί πολυμερής συμφωνία και να δημιουργηθεί μηχανισμός ώστε να εξασφαλιστεί πως όλοι όσοι υπέφεραν από τις ρωσικές ενέργειες θα μπορέσουν να λάβουν αποζημιώσεις για όλες τις ζημίες που υπέστησαν», είπε κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του.

Κατά τον κ. Ζελένσκι δυνάμει αυτής της συμφωνίας, πόροι, κεφάλαια και άλλα ιδιοκτησιακά στοιχεία της Ρωσίας στα κράτη-συμβαλλόμενα μέρη θα κατάσχονται και θα παραδίδονται σε ειδικό ταμείο πολεμικών αποζημιώσεων.

«Αυτό θα ήταν δίκαιο. Η Ρωσία θα ένιωθε το βάρος κάθε πυραύλου, κάθε βόμβας, κάθε οβίδας που μας έριξε», πρόσθεσε.

Αζοφστάλ: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ελέγχει την περιοχή

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι πλέον ελέγχει το Αζοφστάλ. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έχει τον πλήρη έλεγχο του εργοστασίου χαλυβουργίας Azovstal, της Ουκρανίας, με το υπουργείο Άμυνας να κάνει λόγο για «πλήρη απελευθέρωση» της περιοχής.

Τα τελευταία μέλη του τάγματος Αζόφ που βρίσκονταν εντός του εργοστασίου Azovstal της Μαριούπολης παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες πλέον ελέγχουν όλη την περιοχή.

Τι ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι που ήταν «ταμπουρωμένοι» στο εσωτερικό του για σχεδόν ένα μήνα, μεταξύ των οποίων Ουκρανοί στρατιώτες και μέλη του Τάγματος Αζόφ, κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν.

«Η τελευταία ομάδα των 531 μαχητών παραδόθηκε σήμερα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Πρόσθεσε ότι συνολικά «2.439 ναζί του Αζόφ» και ουκρανοί στρατιώτες έχουν καταθέσει τα όπλα τους από τις 16 Μαΐου και ότι ολόκληρο το συγκρότημα του Azovstal βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments