Αθλητισμός

Basket League: Διαιτητής κατά ΚΕΔ για “εξωγενείς παρεμβάσεις”

Basket League: Διαιτητής κατά ΚΕΔ για “εξωγενείς παρεμβάσεις”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Basket League: Ο ορισμός του Τάσου Μάνου στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον  Κολοσσό Ρόδου, για την πρεμιέρα των play off της Basket League και η ξαφνική του αλλαγή, μία μέρα μετά, έφερε νέες... φουρτούνες στην ΚΕΔ

Ο ορισμός του Τάσου Μάνου στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον  Κολοσσό Ρόδου, για την πρεμιέρα των play off της Basket League και η ξαφνική του αλλαγή, μία μέρα μετά, έφερε νέες… φουρτούνες στην ΚΕΔ, καθώς ο Έλληνας διαιτητής δε δήλωσε ποτέ κώλυμα.

Μετά από αυτήν την αλλαγή, που έγινε πίσω από την πλάτη του, ο διεθνής διαιτητής δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσημη διαμαρτυρία στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας μέσω επιστολής.

Σε αυτή (που δεν είναι η πρώτη φέτος προς την ΚΕΔ) ο Μάνος εκφράζει την απορία του για το ότι δεν έχει οριστεί σε κανένα ματς των πλέι-οφ της Stoiximan.gr Basket League και κάνει λόγο για απόφαση που δεν στηρίζεται σε αγωνιστικά κριτήρια.

«Ο πρόσφατος αποκλεισμός μου, με απόφασή σας, από τους ορισμούς της πρώτης φάσης των Play – Off, δεν στηρίζεται σε αγωνιστικά κριτήρια, αλλά σε άλλου είδους -άγνωστες σε εμένα- σταθμίσεις και αποφάσεις σας, οι οποίες τυγχάνουν καταχρηστικές καθώς αντιστρατεύονται τις αρχές της διαφάνειας, της ισονομίας και της αξιοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση, η τακτική σας αυτή με προσβάλλει ως άτομο και διεθνή διαιτητή και μου προξενεί ηθική βλάβη αλλά και υλική ζημία, κατά μείζονα δε λόγο, επειδή δεν στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια ούτε τεκμηριώνεται στη βάση αγωνιστικής αξιολόγησής μου», αναφέρει στην επιστολή ο έμπειρος διαιτητής, ενώ, φυσικά έκανε και εκτενή αναφορά σε όσα έγιναν με τον ορισμό του στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Κολοσσό, που, φυσικά, δεν… φάνηκε ποτέ στο παρκέ, αφού υπήρξε άμεσα αλλαγή. Ο Μάνος αναφέρει στην επιστολή του ότι έμαθε το περιστατικό από τον αθλητικό τύπο («στον οποίο μάλιστα γίνεται εκτενής μνεία για απόφαση αλλαγής ορισμού οφειλόμενη σε εξωγενείς παρεμβάσεις», σημειώνεται χαρακτηριστικά) και στη συνέχεια τονίζει ξεκάθαρα ότι δεν δήλωσε ποτέ κώλυμα.

«Διαμαρτύρομαι για τον -με απόφασή σας- αναίτιο και αδικαιολόγητο αποκλεισμό μου από τους ορισμούς των αγώνων της πρώτης φάσης των Play Off της Α1 εθνικής κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 και σας καλώ να μου γνωστοποιήσετε τον λόγο και τα κριτήρια της απόφασής αυτής, όπως επίσης σας καλώ να μου γνωστοποιήσετε τον λόγο για τον οποίο άλλαξε ο αρχικός ορισμός μου την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, σύμφωνα με τα παραπάνω αναφερόμενα», καταλήγει το κείμενο του έμπειρου διαιτητή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments