Ελλάδα

Λέπρα: Ανιχνεύτηκε και δεύτερο κρούσμα – Αυτή τη φορά στο Ρίο

Λέπρα: Ανιχνεύτηκε και δεύτερο κρούσμα – Αυτή τη φορά στο Ρίο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Λέπρα: Ακόμα ένα κρούσμα λέπρας βρέθηκε στην Ελλάδα, καθώς μία γυναίκα 65 ετών ανιχνεύθηκε με το συγκεκριμένο ιό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας

Ακόμα ένα κρούσμα λέπρας βρέθηκε στην Ελλάδα, καθώς μία γυναίκα 65 ετών ανιχνεύθηκε με το συγκεκριμένο ιό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά Μέσα πρόκειται για επιβεβαιωμένο περιστατικό, ενώ η γυναίκα νοσηλεύεται απομονωμένη στην Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου ώστε να μην υπάρξει διασπορά. Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα περιστατικό το οποίο νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Λέπρα: Ασθενής νοσηλεύεται στο Αττικόν

Μετά το κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στο Αττικόν, στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ασθενής ως κρούσμα λέπρας!

Όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του νοσοκομείου Αττικόν, Σπυρίδωνας Πουρνάρας, πρόκειται για ένα άτομο «από την Πελοπόννησο», το οποίο διαγνώστηκε με λέπρα. Σε δηλώσεις του στο OPEN, ο κ. Πουρνάρας τόνισε πως «είχαμε βρει και πρόπερσι (2020) τέτοιο κρούσμα. Είμαστε σε επαγρύπνηση για να μην διασπαρούν».

Υπενθυμίζεται ότι στο νοσοκομείο Αττικόν νοσηλεύεται και ο άνδρας από τη Βρετανία, ο οποίος είναι το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων που εντοπίστηκε στη χώρα μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments