Πολιτική

Πλακιωτάκης: Η ναυτιλία να εξασφαλίσει τις ανάγκες της Ευρώπης σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας

Πλακιωτάκης: Η ναυτιλία να εξασφαλίσει τις ανάγκες της Ευρώπης σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας
Πλακιωτάκης: «Η ελληνική ναυτιλία και οι Έλληνες πλοιοκτήτες, μπορούν να εξασφαλίσουν τις ανάγκες της Ευρώπης σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Είναι η καλύτερη στιγμή να επανασυστηθεί η ναυτιλία στην κοινωνία καθώς οι περισσότεροι, δεν αντιλαμβάνονται πλήρως τη σημασία της» επισήμανε.

Στο Greek House Davos στο Νταβός της Ελβετίας βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. «Η ελληνική ναυτιλία και οι Έλληνες πλοιοκτήτες, μπορούν να εξασφαλίσουν τις ανάγκες της Ευρώπης σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Είναι η καλύτερη στιγμή να επανασυστηθεί η ναυτιλία στην κοινωνία καθώς οι περισσότεροι, δεν αντιλαμβάνονται πλήρως τη σημασία της» επισήμανε.

Ο υπουργός εξήρε τη σημασία διατήρησης της ναυτιλίας στην κορυφή του κόσμου παρά τα δύο χρόνια της πανδημίας, τονίζοντας ότι «έχουμε αποδείξει ότι η προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την ανταγωνιστικότητα του τομέα και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ελληνόκτητη ναυτιλία ελέγχει το 21% της παγκόσμιας χωρητικότητας και το 59% της ευρωπαϊκής».

Για τις στρατηγικές παρεμβάσεις

Αναφερόμενος στις στρατηγικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες στη ναυτιλιακή βιομηχανία, προκειμένου να μπορέσει ο κλάδος να ανταποκριθεί στις μεγάλες και σημαντικές προκλήσεις, ο κ.Πλακιωτάκης είπε: «Λόγω της πανδημίας, αλλά και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία χρειάζεται να αναπροσαρμόσουμε για άλλη μια φορά τις προτεραιότητές μας». Eπεσήμανε επίσης ότι «όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ναυτιλία είναι μία παγκόσμια βιομηχανία και για αυτό το λόγο απαιτούνται παγκόσμιοι κανόνες».

Αναφερόμενος στην απανθρακοποίηση είπε ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ναυτιλία στο μέλλον και για να πετύχει αυτό χρειάζεται συνεργασία με ρεαλιστικές πολιτικές και εφαρμόσιμα μέτρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments